ANNONCE

16-årig satte ild til bosted

21. december 2020 19:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En ung mand er blevet idømt behandling på en psykiatrisk afdeling.

16-årig satte ild til bosted
Politiet anholdt den unge mand i nærheden. Foto: Scanpix

Der var overhængende fare for, at andres liv gik tabt, da ansatte på et bosted i Solbjerg sparkede døren ind til et værelse klokken 23.23 lørdag den 18. juli 2020. Det konkluderede en dommer mandag ved Retten i Aarhus.

Her blev en 16-årig dreng idømt psykiatrisk behandling, da retten fandt ham skyldig i at have antændt branden på bostedet. Den blev opdaget af personalet, fordi der kom røg ud af et værelse i stueetagen, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ilden havde allerede godt fat i værelset, og røgen spredte sig hurtigt rundt i bostedets arealer. Den 16-årige boede ikke alene på stedet. De ansatte fik fat i alle beboere. De på førstesalen måtte på grund af massiv røg springe ned fra en altan.

Det blev ifølge specialanklager Jesper Rubow udslagsgivende. Selvom ingen kom til skade.

– Tiltalte vidste, at der befandt sig personer på husets 1. sal, og at han derfor bragte andre personers liv i overhængende fare ved at sætte ild til sit værelse i stueetagen, siger han i pressemeddelelsen.

Stak af

Efterfølgende forsøgte medarbejderne med skumslukkere og vand at slukke branden, men ilden havde fået så godt fat, at de måtte opgive. Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden, der dog medførte betydelig skade på bygningen.

Politiet fandt kort efter anmeldelsen frem til den dengang 15-årige dreng, der havde forladt bostedet til fods. Han blev anholdt og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør. Han blev mandag ved retten i Aarhus dømt til behandling på en psykiatrisk afdeling. Han er ifølge pressemeddelelsen fortsat varetægtsfængslet efter sin  dom.

– Brandstiftelse, hvor branden skaber overhængende fare for andre personers liv, er en meget alvorlig forbrydelse. Faktisk blandt de alvorligste i straffeloven. Jeg er tilfreds med dommen, men det vigtigste er, at ingen kom fysisk til skade ved den påsatte brand, siger Jesper Rubow.

Den nu 16-årige dreng og hans forsvarer har meddelt, at han modtager byrettens dom.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu