ANNONCE

16-årig voldtog og dræbte 6-årig

21. marts 2019 21:34 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han blev fældet af sin egen mor og insisterede på sin uskyld til det sidste.

En 16-årig dreng blev torsdag dømt for at kidnappe, voldtage og dræbe en seks år gammel pige i sommeren 2018.

Newsbreak.dk skrev dengang om sagen, om hvordan Alesha MacPhail forsvandt fra sine bedsteforældres hjem på øen Bute i Skotland, hvordan hun blev meldt savnet 06.25, og om at hun blev fundet død få timer senere.

Alesha forsvandt, døde og blev fundet en mandag. Samme uge blev en 16-årig dreng anholdt, og det er den samme dreng, der nu er blevet dømt til fængsel på livstid, med mindst 27 års afsoning.

Fældet af sin mor

Den dømte hedder Aaron Campbell. Han er blot 16 år gammel, men i sommeren 2018 valgte han alligevel at kidnappe et barn for senere at voldtage hende og slå hende ihjel.

Politiets efterforskning af sagen har vist, at Alesha MacPhail blev kidnappet fra sin egen seng og dræbt i et skovområde på øen Bute, men det var ikke politiets direkte efterforskning, der pegede dem i retning af Aaron Campbell. Det var hans mor.

BBC skriver, at Campbells mor på hjemmets videoovervågning kunne se sønnen gå og komme igen i det tidsrum, Alesha blev kidnappet og dræbt. Derfor kontaktede hun politiet.

Var besat af tanken

Aaron nægtede at have noget med sagen at gøre, fortalte moderen i forbindelse med retssagen, og ifølge The Guardian var det først på dagen for den endelige domsafsigelse, at den 16-årige mand erkendte sin skyld.

Det kom torsdag frem, at Aaron i et år havde tænkt på at gøre noget helt igennem ekstremt. Han fortæller, at han købte cannabis af Aleshas far samme nat, han kidnappede hende. Det var der, han så hende, og det var der, han besluttede sig for at slå hende ihjel.

– Jeg tænkte ikke på andet, da først jeg havde set hende, har han udtalt, ifølge The Guardian.

Et koldt menneske

Psykologiske undersøgelser af Campbell viser, at han er kold og kalkulerende, at han ikke udviser anger, og at han ikke viser empati.

Den unge mand har grinet sig gennem en bid af retssagen mod ham, og ifølge sagens dommer har han virket til at være tilfreds med at have gjort det, han har gjort.

Den seks-årige pige blev truet med en kniv til at følge med den 16-årige dreng. Han bar hende til et nærliggende skovområde, hvor han voldtog og dræbte hende.

Der er fundet DNA-spor fra ham 14 forskellige steder på liget, og Campbells sæd blev også fundet på den døde pige.

Nu skal tiden gå sin gang

Drengens forsvarer, Brian McConnachie, sagde torsdag, at det er højest usædvanligt, at en tiltalt indrømmer sin skyld efter at have stået på det modsatte gennem en hel retssag.

Dommeren sagde i forbindelse med domsafsigelsen, at det er op til andre i fremtiden at vurdere, om Aaron Campbell nogensinde skal løslades, og at der under alle omstændigheder er lang tid til, at det overhovedet kan komme på tale.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu