ANNONCE

16. januar var en rigtig dum dag for 20-årig

20. maj 2020 20:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Amok i vold og indbrud. Nu udvist.

16. januar var en rigtig dum dag for 20-årig
Den 20-årige fik blandt andet afløb i et DSB-tog. Foto: Scanpix

Den 16. januar bød på en række elendige beslutninger taget af en 20-årig mand. Det hele begyndte i København og sluttede midlertidig i Skanderborg. Historien ender dog et sted udenfor de danske grænser, afslører Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden, der nu har modtaget en fængselsdom, startede den dyre dag i København, hvor han stjal fra en herretøjsforretning. Efterfølgende hoppede han på et tog mod Fyn og Jylland. Ved Skanderborg begik manden dog pludselig vold mod en togkontrollør.

Ikke overraskende førte det til anholdelse – og i den forbindelse fandt politiet ham i besiddelse af en kniv. Da manden så blev løsladt, fortsatte han sine idiotier flere steder i Skanderborg.

På Skanderborg Fælled begik han indbrud i syv forskellige biler. Dette blev bevist i retten ved fremvisning af videoovervågning og afhøring af flere vidner. Tyveriet fra herretøjsforretningen i København var et af de få tilfælde, manden faktisk erkendte fra starten.

– Efter at have begået indbrud i bilerne begav manden sig videre ned i Skanderborg by, hvor han stjal en telefon fra en tilfældig kvinde og begik indbrud i en lejlighed. Han spurgte efterfølgende en taxachauffør om et lift. Taxachaufføren nægtede at køre med manden, da han stod med en udslået foldekniv i hånden, siger anklager Tobias Engby.

Han blev anholdt igen. Samme dag.

Retten i Horsens fandt så på baggrund af de førte beviser, at tiltalte skulle dømmes skyldig. Straffen blev udmålt til et år og tre måneders fængsel, ligesom manden blev udvist af Danmark med et indrejseforbud gældende i 12 år.

– Manden er to gange tidligere idømt udvisning af Danmark, men på grund af særlige omstændigheder aldrig udrejst af landet. Ved at sammenholde straffens længde med mandens tilknytning til henholdsvis Danmark og sit hjemland fandt retten, at manden skulle udvises, og at et indrejseforbud i 12 år var passende, siger anklageren.

Hjemlandet specificeres ikke.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu