167.000 danskere tog på ferie i Thailand i 2012

8. marts 2013 16:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
167.000 danskere tog på ferie i Thailand i 2012
Billede mangler

Thailand er i den grad danskernes foretrukne oversøiske feriemål. Næsten dobbelt så mange danskere tager til det asiatiske ferieparadis end for ti år siden, og ifølge Star Tour, som er det rejsebureau, der sender flest chartergæster til Thailand, har væksten været helt ekstraordinær.

 

»Danskerne har virkelig taget Thailand til deres hjerter, og der er vel tale om den største vækst i rejsebranchen i rigtig mange år. Og for Star Tours vedkommende har vi alene i de seneste fem år fordoblet vores kapacitet til Thailand,« siger Stig Elling, salgsdirektør hos Star Tour, til Berlingske Nyhedsbureau.

I 2012 holdt 167.118 danskere ferie i »Smilets Land«, hvis man tæller både charter- og rutetrafik. Til sammenligning rejste 129.174 danskere i 2012 til Gran Canaria og 129.174 til Tenerife.

»Der er ingen tvivl om, at Thailand er danskernes foretrukne oversøiske feriemål om vinteren. Jeg har selv været i Thailand de sidste 20 vintre, og jeg må indrømme, at jeg aldrig bliver træt af det. Det er bounty-land, søde mennesker og et godt køkken til meget fornuftige priser. Det har alt, hvad der skal til, for at man kan få en god ferie,« siger Stig Elling.

Hos Spies oplever man også et boom i efterspørgslen på rejser til Thailand, og det er nu ikke længere kun det populære Phuket, der trækker i danskerne.

»Den helt store magnet i Thailand er fortsat Phuket. Her kan hotellerne tilbyde cirka 42.000 værelser, og der er planer om yderligere cirka 4.000 værelser i de næste tre år. Men selv om Phuket er danskernes favorit, finder stadig flere vej til de mere rolige områder som Khao Lak på fastlandet nord for ferieøen,« siger Torben Andersen, kommunikationschef hos Spies.

Alene i Phuket Lufthavn, som er ved at blive udvidet på grund af de mange turister, ankommer hvert år cirka otte millioner passagerer.

På verdensplan er det Kina, der sender flest turister af sted til Thailand. Ifølge Spies besøgte 2.789.345 kinesere landet i 2012, mens Rusland, Australien, Sydkorea og Sverige ligger på de efterfølgende pladser. Vores nordiske nabo sendte 359.144 gæster til Thailand sidste år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu