ANNONCE

17-årig afpresset med sexbilleder

5. august 2020 10:47 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Flere anmelder digitale sexkrænkelser i Syd- og Sønderjylland. Følg nogle råd - og undgå at falde i fælden.

17-årig afpresset med sexbilleder
En 17-årig kvinde er blevet afpresset til at sende sexbilleder og -video til en ukendt person. Foto: Colourbox.

Som tidligere fortalt, er en 17-årig pige blevet afpresset til at sende sexvideoer og -billeder af sig selv.

Herunder kan du blive klogere på, hvordan du – eller en, du kender – undgår at ende i samme situaion.

I korte træk handler sagen om, at en person, som den unge kvinde ikke kendte, havde fået adgang til hendes intime billeder, der var gemt i skyen.

Herefter blev hun afpresset til at sende flere fotos samt videooptagelser af sig selv.

Ellers ville de første billeder blive sendt til klassekammeraterne på hendes uddannelsessted og alle de andre, hun kendte på sociale medier.

Først efter mange måneder betroede hun sig til en veninde. Det førte til, at sagen blev meldt til Syd- og Sønderjyllands Politi, der efterforsker hændelsen.

Politikredsen oplever i øjeblikket en stigning i antallet af sager om digitale sexkrænkelser, hvoraf de forurettede ofte er piger og yngre kvinder.

Denne udvikling får vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed til at opfordre til, at både forældre, myndigheder, uddannelsessteder og foreninger med flere påtager sig et ansvar for at vende udviklingen.

– Politi og anklagemyndighed kan ikke løse denne opgave alene. Vi kan forebygge. Og vi kan efterforske, sigte og tiltale gerningsmændene og få dem dømt. Men skal vi reelt dette problem til livs, kræver det en adfærdsændring. Alle skal være klar over, at det på ingen måde er okay at begå digitale sexkrænkelser, understreger Chr. Østergård.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu