17-årig pige knaldet med 200 km/t

5. april 2019 10:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Stoppet af politiets vejspærring - forsøgte at flygte ved at bakke ind i politibil.

17-årig pige knaldet med 200 km/t
Den 17-årige bilist kan forvente en del flere sigtelser efterfølgende - udover at køre uden kørekort. Arkivfoto.

En kun 17-årig pige forsøgte torsdag eftermiddag med 200 km/t at flygte fra politiet på motorvejen mellem Silkeborg og Aarhus.

Den 17-årige bilist blev spottet, da hun overhalede en civil politibil på strækningen. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Da den civile politibil satte udrykningen på, trådte pigen på speederen, så farten røg op på 200 km/t. Flere patruljebiler blev tilkaldt for at få bilen standset.

Ved motorvejens afslutning ved Brabrand lykkedes det politiet at få spærret vejen for den unge bilist, der i et sidste flugtforsøg bakkede ind i en politibil, inden hun og hendes 16-årige veninde ved siden af blev hevet ud af bilen af ordensmagten og anholdt.

Flere sigtelser

Den 16-årige blev dog løsladt kort efter, mens den 17-årige i første omgang blev sigtet for at køre uden kørekort.

Hun kan dog sandsynligvis forvente en del flere sigtelser efterfølgende og muligvis også et erstatningskrav for de skader, hun lavede på patruljebilen.

Vicepolitiinspektør i Østjyllands Politis færdselssektion, Heine Hansen, mener, at torsdagens indsats viser, at der fortsat er brug for at holde fokus på fart.

– Høj fart er den hyppigste årsag til trafikulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne, og det går ikke bare ud over føreren selv, men også andre trafikanter. Torsdagens resultater viser, at der fortsat er alt for mange, der kører for stærkt, så vi fortsætter selvfølgelig med vores målrettede indsatser fremadrettet, siger Heine Hansen.

I alt 40 sigtet

Den 17-årige pige blev spottet i forbindelse med at Østjyllands Politi torsdag eftermiddag og aften var på færdselsindsats på de større landeveje- og motorveje med særligt fokus på fart. Indsatsen var en del af en fælles europæisk politiindsats i uge 14 mod høje hastigheder.

I alt 40 personer blev sigtet for 54 overtrædelser af færdselsloven og straffeloven.

Blandt sigtelserne er:
• 11 kørte så stærkt, at de står til en betinget frakendelse af førerretten.
• Én kørte så stærkt, at vedkommende vil blive ubetinget frakendt førerretten
• Syv kørte fik klip i kørekortet på grund af for høj fart
• To fik klip på grund af ulovlige overhalinger
• To havde ikke erhvervet kørekort
• Tre kørte uden sele og én havde ikke fastspændt sit barn.
• Fire benyttede håndholdt mobiltelefon.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu