ANNONCE

17-årig truet med udvisning efter brutal voldtægt

5. august 2020 20:55 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

En ung mand slap allernådigst for udvisning af Danmark.

17-årig truet med udvisning efter brutal voldtægt
En 17-årig mand blev truet med udvisning. Genrefoto: Scanpix

En 17-årig mand var tæt på at blive udvist af Danmark, men slap dog med en advarsel om samme.

Han blev fundet skyldig i at have begået en særdeles voldsom voldtægt mod en 31-årig kvinde, han tilfældigt havde mødt natten til den 31. maj i Taastrup, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

På grund af en suveræn indsats fra lokalpolitiet, kunne den unge mand hurtigt pågribes, varetægtsfængsles og nu idømmes tre og et halvt års fængsel, lyder det rosende fra anklager Søren Yde Halse.

– Når gerningsmanden så relativt hurtigt kunne pågribes, så skyldes det især dedikeret arbejde hos lokalpolitiet, hvor det gode lokalkendskab endnu gang viste sin styrke, siger han.

Anklagemyndigheden procederede for at den 17-årige skulle udvises af Danmark. Retten i Glostrup vurderede dog, at der ikke var grundlag for en ubetinget udvisning, men alene en advarsel. Den 17-årige er født og opvokset i Danmark, men er somalisk statsborger

Sådan foregik det

Klokken var omkring tre om natten, da den 17-årige henvendte sig til kvinden og spurgte, om hun havde en cigaret.

– Hun giver ham en cigaret, hvorefter hun ringer til sin kæreste. Men gerningsmanden slår telefonen ud af hånden på hende, så den ryger ind i et krat, fortæller anklager Søren Yde Halse.

Kvinden går ind i krattet efter sin telefon. Voldtægtsmanden følger efter og tvinger hende ned på knæ ved at hive hende i håret. Han tvinger hende først til oralsex, hvorefter han sparker hende i ryggen og udsætter hende for fuldbyrdet voldtægt.

En lokalbetjent, der dagen efter læser døgnrapporten, bider mærke i signalementet af gerningsmanden.

– Det kan egentlig passe på mange personer, men betjenten tænker, at det kan være den 17-årige, fortæller anklageren.

En gennemgang af videoovervågning viste, at den 17-årige var i området og kom hjem kort efter voldtægten. Dna-spor viste efterfølgende, at han med størst mulig sandsynlighed var gerningsmanden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu