17-årige drenge i fængsel for 50 kroner

3. maj 2019 07:18 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

To 17-årige drenge blev ved Retten i Aarhus idømt fængselsdomme for groft røveri mod 16-årig.

17-årige drenge i fængsel for 50 kroner
50 kroner lød udbyttet på efter et voldsomt røveri. Foto: Scanpix

Med et udbytte på omtrent 50 kroner gjorde to 17-årige drenge dømt til otte måneders ubetinget fængsel, afgjorde Retten i Aarhus for nylig, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Desuden overfaldt de to drenge en anden dreng, der – som den ene af de 17-årige – bor på en institution for unge i Aarhus Kommune. Den 16-årige blev lokket ned på den 17-åriges værelse, hvor den tredje person lå på lur. Her startede et voldsorgie.

Således kunne retten nemlig fastslå, at den yngste af de tre blev overdænget med slag – blandt andet i hovedet – og trusler. Røverparret truede med en kniv og ord om at ville “sprætte ham op”, hvis han sladrede om overfaldet.

Tilsyneladende ville de 17-årige have 50 kroner fra den yngre hver eneste uge. Foruden overfald dømtes de to også for ved tvang at få den 16-årige til at kysse deres ben og udlevere sin mobiltelefon til dem. Telefonen fik han igen, men han mistede en taske, hvor der lå omkring 50 kroner i, skriver politiet.

Nægter sig skyldige

Det tog ikke længe for politiet at finde frem til de to gerningsmænd. Røveriet, der skete i november 2018, blev anmeldt få dage senere, og da Østjyllands Politi rykkede ud til den ene af drengene, fandtes en kniv.

Kniven blev sammen med vidneforklaringer og digitale spor på de to tiltaltes mobiltelefoner med til at få dem dømt for røveri, afpresning, vidnetrusler og for at bære kniv. Ud over en fængselsdom fik de to dømte også en advarsel om udvisning af landet. Alt i alt en voldsom straf.

– I forhold til at begge tiltalte er under 18 år er det en lang fængselsstraf, de får for røveri. Men der er også tale om et virkelig groft overfald på den 16-årige dreng, og begge er tilmed tidligere dømt for røveri. Jeg er derfor tilfreds med, at retten fulgte min påstand om otte måneders fængsel,  siger anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen i pressemeddelelsen.

Begge 17-årige nægtede sig skyldige i de væsentligste forhold. Den ene modtog dommen, den anden udbad sig betænkningstid.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu