ANNONCE

17-årige Natascha dræbt i ulykke: Nu redder hun andres liv

13. marts 2019 15:05 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Søndag blev der slukket for de apparater, der holdt Natascha Arrilds krop i live.

Kun 17-årige Natascha Arrild omkom, efter hun ved midnatstid natten til søndag var involveret i en soloulykke på Ringstedvej i Lellinge ved Køge på Sjælland.

Hun var passager i en bil, der blev ført af en 20-årig mand. Bilen skred ud, ramte flere træer og trillede rundt, inden den til sidst landede på en mark.

Natascha blev slynget ud af bilen, og var bevidstløs med det samme. Hun blev øjeblikkeligt fløjet med helikopter til Rigshospitalets Traumecenter i København, hvor lægerne gjorde alt, hvad der stod i deres magt for at redde hende.

Klokken lidt over 1 banker det på døren hos Natascha Arrilds forældre i Borup. To betjente kan fortælle, at Natascha har været involveret i en ulykke, og at de skal på Rigshospitalet med det samme.

På det tidspunkt ved forældrene ikke, hvor slemt det står til. Det fortæller Nataschas mor, Anja Arrild, til Newsbreak.dk:

– Betjentene kan kun sige, at hun ikke er død. Så ville hun ikke være på hospitalet, siger Anja Arrild.

Bevidstløs med det samme

På hospitalet bliver forældrene forberedt på, at datteren er kommet meget voldsomt til skade.

Rigshospitalets personale er gode til at holde familien informeret om datterens tilstand, og de klynger sig til et efterhånden spinkelt håb om, at Natascha vil klare den.

Midt om natten slukkes håbet dog brat:

– Efter et par timer kommer der en læge, der fortæller at Nataschas skader ikke er forenelige med at leve. Der får vi lov at se hende, og hun bliver ført fra traumecentret og op på intensiv, siger Anja Arrild.

Lægerne kan i de kommende timer også fortælle, at Natascha Arrild har været bevidstløs fra det øjeblik, hun blev slynget ud af bilen og endte på marken ved Ringstedvej:

– De siger, at hendes kranie er meget ødelagt, og at hendes hjerne ikke har fungeret. Hun har hverken kunnet se, høre eller mærke noget. Det er en lille trøst, fortæller Anja Arrild.

Et stort spørgsmål trænger sig på

På det tidspunkt trækker Natascha Arrild vejret, og hendes hjerte slår endnu. Men kun kunstigt. Lægerne holder kroppen i gang, fordi de skal have en vigtig snak med familien Arrild.

Natascha Arrild står nemlig ikke registreret som organdonor. Der er dog ingen tvivl om, at Natascha ville sige ja tak, hvis hun kunne.

Begge hendes forældre, Anja og Jes, er organdonorer, og spørgsmålet har før været oppe at vende i familien, fortæller moren:

– Vi har et klart indtryk af, at Natascha gerne vil. Hun har tidligere været meget fortørnet over, at jeg har fravalgt, at mit hjerte må bruges.

– Det, at hun var et menneske for hvem andre menneskers velbefindende betød så meget, det gjorde at vi ikke var i tvivl, siger Anja Arrild til Newsbreak.dk.

Familien fik efterfølgende at vide, at Nataschas organer ville være med til hjælpe og redde mindst seks mennesker.

Søndag klokken 12.11 bliver Natascha Arrild endeligt erklæret død.

20-årig sluppet uden mén

Den 20-årige mand slap fra uheldet uden alvorlige skader. Han blev kørt til et nærliggende sygehus for at blive undersøgt.

Desuden brugte politiet anledning til at tage en rutinemæssig blodprøve for blandt andet at vise, om den 20-årige var påvirket under kørsel.

En bilinspektør har desuden undersøgt uheldssted og bil for at vurdere, om for høj hastighed har været medvirkende til den voldsomme ulykke.

Onsdag oplyser kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Charlotte Tornquist, at man afventer resultatet af blodprøven og bilinspektørens rapport, før der eventuelt vil blive rejst sigtelse i sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu