ANNONCE

17 lig fundet i kapel med plads til fire

16. april 2020 16:30 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

I et kapel tilhørende et stort ældrecenter i New Jersey har politiet fundet 17 lig, selv om der maksimalt er plads til fire.

17 lig fundet i kapel med plads til fire
Efter et anonymt tip fandt politi 17 lig i et kapel med maksimalt plads til fire lig på et ældrecenter i New Jersey. Foto: Ritzau Scanpix/ Genre

Andover Township Police Department i New Jersey havde på baggrund af et anonymt tip besøgt et større ældrecenter, og i centrets kapel ventede der betjentene et forfærdeligt syn.

Kapellet har maksimalt plads til at huse fire lig, men i dette tilfælde var intet mindre end 17 lig blevet placeret i kapellet. Det skriver New York Post.

68 døde

Politiet havde fået et anonymt tip om, at ældrecentret ikke opbevarede afdøde beboere forsvarligt i centrets kapel. Og det var tydeligt, da politiet kom på besøg.

– De blev bare overrumplet af antallet af afdøde personer, der var ved at udløbe, forklarede politichefen ved Andover Eric Danielson i forbindelse med fundet påskesøndag.

Ældrecentret er nemlig i den seneste tid blevet lagt ned af dødsfald. I alt er 68 beboere døde, hvoraf 26 af dem efterfølgende er blevet testet positive for coronavirus.

Mangler udstyr

Ældrecentret huser 700 sengeplads. På nuværende er der 76 beboere, der er blevet testet positiv for coronavirus, der udover er også 41 ansatte konstateret smittet.

Ombudsmanden indenfor længerevarende pleje i New Jersey Laurie Facciarossa Brewe har forklaret, at det formentlig skyldes, at personalet ikke har kunnet håndtere smitten, fordi de har manglet beskyttelsesværn, mens de også har manglet personale til at tage sig af de ældre.

Problemet er så stort, at ombudsmanden indenfor længerevarende pleje i New Jersey undersøger tre indeværende sager fra ældrecentret. Det er særligt på baggrund af henvendelser fra familie til beboere på centret, der ikke mener, at deres familiemedlemmer bliver behandlet ordentligt, ligesom at der ikke er nok adgang til at blive testet for coronavirus, har ombudsmanden givet udtryk for.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu