ANNONCE

1700 apps fjernet: Pas især på disse

20. januar 2020 16:32 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Google har fjernet intet mindre end 1700 apps, der indeholdt samme form for malware.

Siden Google i 2017 blev opmærksom på en særlig form for malware, kaldet Joker, har man slettet mere end 1700 apps fra Googles butik, Google Play.

Det skriver Bleeping Computer.

Artiklen fortsætter under videoen

Det særlige ved denne malware er, at den både læser med i dine sms-beskeder og din telefonbog, og så skaffer den udefrakommende viden om din telefon.

Med den viden kan “Joker”, uden din viden og din ageren, eksempelvis tilmelde dig services, der koster dig et ugentligt beløb.

Det er uvist, hvor mange af disse, der er blevet “stoppet i døren” af Google, inden de har været tilgængelige i Google Play.

Sikkert og vist er det dog, at mindst 24 har haft fundet vej til butikken, skrev Newsbreak.dk tilbage i september.

Det kan blive dyrt

Den danske cybersikkerhedsvirksomhed CSIS omtalte i september de 24 apps.

De forklarede, at fælles for de forskellige programmer var, at de alle var inficeret med “Joker,” der eksempelvis kan tilmelde dig en service, der trækker 50 kroner fra din bankkonto hver uge.

Malwaren fungerer ved, at den udfører de kommandoer, der skal til på en telefon for, at den besøger en hjemmeside, indtaster en kode, modtager en SMS med en bekræftelseskode, som den så udfylder på den føromtalte hjemmeside.

Hvis du har en eller flere af de omtalte apps installeret på din telefon, kan du med fordel undersøge, om der fra din bankkonto på det seneste er trukket beløb fra din bankkonto for services, du ikke selv har meldt dig til.

I galleriet over artiklen kan du se de omtalte apps.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu