ANNONCE

Regeringen lukker flere virksomheder fra onsdag

17. marts 2020 19:13 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Pressemødet var endnu et i rækken af pressemøder om sygdommen.

Regeringen lukker flere virksomheder fra onsdag
Mette Frederiksen gjorde det på pressemødet tirsdag aften klart, at Danmark som nation er nødt til at bringe antallet af smittede ned. Foto: Scanpix.

Fra onsdag formiddag klokken 10.00 er det ikke tilladt for grupper på over 10 personer at samle sig offentligt, hverken indenfor eller udenfor. Det har Mette Frederiksen gjort klart på et pressemøde tirsdag aften. Statsministeren opfordrede også danskerne til, at de i privat regi ikke mødes mere end 10 mennesker.

Alle sports- og idrætsfaciliteter, frisører, tatovører og en række andre virksomheder bliver derudover tvangslukket fra onsdag formiddag klokken 10.00.

Storcentre, større shoppingsteder og andre arkader bliver lukket.

Butikker der sælger fødevarer er ikke omfattet.

Artiklen fortsætter under videoen. 

På pressemødet talte statsministeren om, at Danmark som nation skal bringe antallet af smittede med coronavirus covid-19. Kort og godt skal smittekæden brydes.

Særligt talte statsministeren til landets unge mennesker. Hun gjorde det klart, at unge mennesker kan smitte andre mennesker med covid-19 uden at vide det.

“Det er et fælles ansvar,” sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

Intet land kan stoppe en virus

Sundhedsminister Magnus Henunicke fortalte på pressemødet, at Danmark ikke kan stoppe en virus som covid-19 helt, og hvis virussen får lov at sprede sig, uden at man gør noget, kan intet sundhedsvæsen i verden gøre noget ved det.

Det er med det i baghovedet, at man skal forstå de mange, mange restriktioner der er indført i Danmark på det seneste.

Hvor virksomheder opfordres til at lade folk arbejde hjemmefra, har regeringen nu gjort endnu mere for at holde folk hjemme og i så små grupper som muligt.

– Der går 14 dage fra man er smittet, til man ser symptomer, siger sundhedsministeren på pressemødet.

Han mindede om, at man udvider den potentielle kreds af mennesker, der kan smitte hinanden, hvis man går rundt i 14 dage og kan smitte, uden at man selv ved, at man er syg.

– Vi har set, hvor hurtig virus smitter, sagde Magnus Heunicke.

Ifølge ham er det for sent at sætte ind med restriktioner som dem, der blev præsenteret tirsdag aften, om 14 dage.

Det er en alvorlig sygdom

Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, gjorde det på pressemødet klart, at danskerne i fremtiden må indstille sig på, at kampen mod coronavirus covid-19 får forrang nu og i den kommende tid.

– Derfor er vi i gang med at lave en meget omfattende omstilling af det danske sundhedsvæsen. En omstilling, der normalt ville tage år at lave. Vi skal have et sundhedsvæsen, der fungerer, og som er klar til det, der rammer os, sagde Søren Brostrøm.

Vi har sat proaktivt ind

Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut, fortalte på pressemødet, at Danmark på nogle områder er godt med i kampen mod sygdommen.

– Vi har et bedre udgangspunkt end Italien og andre lande, hvor man har opdaget epidemien sent. Dermed ikke sagt, at det bliver let. Men min vurdering er, at vi i Danmark har et bedre udgangspunkt, fordi vi har sat tidligt og proaktivt ind, sagde Kåre Mølbak.

Den brede smitte skal have modspil

På pressemødet kom det frem, at politiet onsdag vil være synlige over hele landet. Betjente vil mødes med borgere og tale med dem om, hvad man må og ikke må. Det fortalte Thorkild Fogde, Rigspolitichef, på pressemødet.

Skynd jer hjem

Erik Brøgger, direktør ved Udenrigsministeriets Borgerservice, fortalte på pressemødet, at ministeriets verdenskort, der normalt illustrerer, hvor i verden man skal passe på med at tage hen, suspenderes. Erik Brøgger fortalte, at Danskerne har forstået, at de skal blive hjemme i Danmark, og at det ikke tilrådes at tage noget sted hen. Derfor er kortet ikke nødvendigt.

Newsbreak.dk følger sagen …

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu