ANNONCE

18-årig i Fiat Punto nedlægger kronvildt

29. marts 2021 14:38 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Føreren slap uden skade

Se billederne overfor

Det gik dramatisk for sig, da en 18-årig mand mødte et krondyr på Østjyske motorvej ved Hedensted. Klokken 03.22 modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om, at en bil havde ramt vildtet.

Han kom kørende i sydgående retning, og kronvildtet forsøgte at krydse motorvejen fra vest mod øst oplyser Sydøstjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Den unge mand slap fra stedet uden at komme noget til.

Pas på i mørket

Der er flere ting man selv kan gøre for at undgå at ramme eksempelvis kronvildt, fortæller Michael Carlsen, biolog ved Dyrenes Beskyttelse.

– Det man kan gøre er at sætte farten ned, men det er ikke smart, fordi dyrene krydser vejene. Man kan holde øje med reflekserne fra øjne og det kan man udnytte. Der vil du ofte kunne se to lysende prikker. Ser man det er det et faresignal, fortæller han.

Og det er særligt i de tidlige morgentimer, man skal være på vagt, siger biologen.

– Han har været ude at køre på et tidspunkt hvor dyrene er meget aktive. Kronvildt er et meget jaget dyr, og de former deres døgnrytme efter det. I det tidsrum hvor man normalt går på jagt efter dem holder de op med at være aktive. Så køre du rundt i de mørke tider, så ligeså snart du er ude for de store veje med meget natur, så ved man at risikoen er større for at møde disse dyr.

Er uheldet ude, og dyret er levende, så skal man ringe til Dyrenes Beskyttelse.

– Det første er at sikre at du selv og andre i bilen er okay. Det er jo et stort dyr at påkøre. Er dyret levende, så ring til Dyrenes Beskyttelses  De kan guide dig videre og sende nogen ude. Når ellers man først har fundet ud af at alt og alle er okay så ringer man til os, fortæller han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu