ANNONCE

18-årig mand dræber ni personer i München-angreb

23. juli 2016 06:05 | Af: Ritzau Fokus

Tysk politi bekræfter ti døde efter skudangreb i München. En af de døde er gerningsmanden, siger politichef.

18-årig mand dræber ni personer i München-angreb
Bevæbnet tysk politi ved området omkring det indkøbscenter i München, hvor ni meldes dræbt i et skyderi fredag aften. Flere brandbiler og ambulancer er ved stedet. Foto: Matthias Balk/AFP

Ni mennesker er blevet dræbt ved et skyderi nær et indkøbscenter i storbyen München fredag aften. Det oplyser tysk politi.

I alt har ti mennesker mistet livet, da gerningsmanden efterfølgende har begået selvmord, lyder det fra Hubertus Andrä, chef for politiet i München, på et pressemøde natten til lørdag.

Skød omkring sig

Skyderiet begyndte ved en lokal McDonald’s-restaurant, da en 18-årig mand åbnede ild mod tilsyneladende tilfældige mennesker. Herefter bevægede gerningsmanden sig i retning af indkøbscentret Olympia, mens han fortsat skød omkring sig.

16 personer meldes såret efter angrebet. Tre af dem er blevet livsfarligt kvæstet.

Hubertus Andrä oplyser, at der er børn blandt de sårede. Blandt de dræbte er unge mennesker.

Èn gerningsmand

De første meldinger gik på, at der var op til tre gerningsmænd bag angrebet, men det afviser politiet.

– Gerningsmanden var en 18-årig tysk-iraner fra München, siger Andrä og tilføjer, at teenageren udførte angrebet alene.

– Motivet bag denne forbrydelse er fuldstændig uklart, siger han videre.

Terror eller vanvid?

Fredag aften udsendte politiet dog en meddelelse om “en akut terrortilstand” i München. Hubertus Andrä understreger dog natten til lørdag, at det er for tidligt at konkludere, om angrebet var en terrorhandling eller et “vanvids-skyderi”.

Liget af gerningsmanden blev fundet i en sidegade cirka en kilometer fra indkøbscentret. Han er blevet identificeret som en 18-årig mand, der havde både tysk og iransk statsborgerskab. Han havde en ren straffeattest.

I forbindelse med angrebet bar teenageren en rød rygsæk. Den er efterfølgende blevet undersøgt af en robot for sprængstoffer, men der er ingen meldinger om mulige fund.

Øjenvidner har fortalt, at paniske kunder flygtede ud fra indkøbscentret, da skyderiet gik i gang.

Et øjenvidne oplyser til den amerikanske tv-station CNN, at der blandt andet blev skudt mod en rulletrappe fuld af mennesker.

I kølvandet på angrebet opfordrede politiet alle til at holde sig indendøre og væk fra offentlige pladser. Advarslen er dog siden blevet nedtonet. Den offentlige trafik kører også igen efter at have været midlertidigt stoppet.

/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu