ANNONCE

18 forseelser giver et klip i kørekortet: En ny forseelse kan snart komme på listen

23. september 2018 09:56 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Transportministeren har lagt op til, at håndholdt mobilbrug bag rattet skal koste et klip i kørekortet.

I denne uge har politiet særligt fukos på uopmærksomhed og mobilbrug bag rattet. Dermed er der stanget masser af bøder ud for at tale i håndholdt telefon under kørsel. Snart kan der dog også følge et klip i kører kortet med den bøde.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har for nyligt meldt ud, at han vil fremsætte et forslag om at skærpe straffen for brug af håndholdt mobiltelefon. Bøden skal sættes op, og det skal give et klip i kørekortet, mener ministeren.

– Det er fantastisk egoistisk og enormt farligt, hvis chaufføren kigger andre steder hen end på vejen, når man kører rundt med flere ton metal for enden af speederen, udtalte Ole Birk Olesen for nylig i en pressemeddelelse fra Rådet for Sikker Trafik om erhvervschaufførers uopmærksomhed og mobilbrug bag rattet

Dermed er der lagt op til, at der snart kommer endnu en forseelse til listen over de overtrædelser af færdselsloven, der giver et klip i kørekortet. I galleriet ovenfor kan du få en gennemgang af de 18 forseelser, der i dag kan give et klip i kørekortet.

Fakta

Hvordan fungerer klippekortet?

Her kan du få styr på, hvordan systemet med klip i kørekortet hænger sammen:

  • Et klip er i virkeligheden en elektronisk registrering af din lovovertrædelse. 3 klip inden for 3 år medfører, at du får frakendt kørekortet betinget og skal bestå en ny teori- og køreprøve for at beholde dit kørekort.
  • Hvert klip slettes først, når der er gået tre år.
  • For nye bilister skal der kun to klip i kørekortet til, før man får kørselsforbud.
  • Du kan godt få flere klip på én gang. Hvis du fx både kører for stærkt og over for rødt, så får du to klip. Begår du tre forseelser samtidig, får du tre klip og dermed frakendt kørekortet betinget.
  • Hvis du får fire eller fem klip på én gang, vil de første tre forseelser medføre en betinget frakendelse af kørekortet. Den 4. og 5. forseelse tæller med som de første to klip i en ny treårig periode.
  • Får du seks klip på én gang, får du frakendt kørekortet ubetinget, i en periode retten fastsætter

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu