ANNONCE

Tesla hamrede afsted med 150 i timen

18. september 2020 12:23 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Noget kan stadig efterlade en betjent målløs.

Tesla hamrede afsted med 150 i timen
Bilen kørte tilsyneladende uden mennesker, der angiveligt sov i bilen. Foto: RCMP Alberta

Den 20-årige fører af en Tesla Model S er blevet sigtet for at tage en lur, mens bilen kørte på autopilot med op mod 150 kilometer i timen på en canadisk motorvej den 9. juli. Det skriver canadiske CBC.

Politiet i Alberta har på Twitter skrevet om episoden.

– Vi modtog anmeldelse om, at bilen kørte for stærkt, at det så ud til, at bilen selv kørte, at det så ud til, at både fører- og passagersæde var lagt ned og at både fører og passager så ud til at sove, skriver politiet på Twitter.

Betjent målløs

CBC har talt med Darrin Turnbull fra det lokale politi. Han fortæller, at fartgrænsen på vejen, hvorpå Teslaen kørte, er 110 kilometer i timen.

– Jeg har været betjent i 23 år og for det meste arbejdet for færdselspolitiet, og jeg er målløs, siger Darrin Turnbull til CBC.

Han fortæller, at hverken fører eller passager virkede til at være opmærksomme på, hvad der foregik, og at bilen åbenbart selv stod for at blive på vejen.

Det må man ikke

En Tesla er udstyret med avanceret teknologi, der i høj grad kan assistere chaufføren med styring og fartkontrol, men det burde ikke være muligt at tage en lur under kørslen.

– Det kan man selvfølgelig ændre på ved at rode med bilen mod fabrikkens anbefalinger, siger Darrin Turnbull til CBC.

Da politiet blev tilkaldt, lød anmeldelsen på, at bilen kørte 140 kilometer i timen. En betjent kom til området, og da de blå blink blev aktiveret på politibilen, accelererede Teslaen til 150 kilometer i timen.

– Ingen mennesker viste sig i bilen, siger Darrin Turnbull til CBC.

Føreren af bilen blev siden sigtet for at køre for stærkt, og den 20-årige mand skal desuden stille i retten til december, hvor han er sigtet for hensynsløs kørsel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu