ANNONCE

De skjulte farer i køkkenet

18. september 2020 13:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Mennesket er kommet langt med ild, men vi skal stadig passe på os selv.

Der er, sjovt nok, mange, mange fordele ved at spise tilberedt mad. Jenna Macciochi, ekspert i ernæring, fortæller BBC, at menneskets udvikling slet og ret blev sat i gang, fordi vi i tidernes morgen begyndte at tilberede vores kost. Med andre ord er vi, hvor vi er, blandt andet fordi vi begyndte at stege mad over bål.

Det betyder dog ikke, at det kun er godt, at mennesket i dag lever af tilberedt mad, og du kan i galleriet til denne artikel læse om de problemer, der er ved at tilberede, og efterfølgende spise, mad på forskellige måder, der ikke bare er at æde det hele råt.

Får du, for enden af galleriet eller i bunden af denne artikel, lyst til at kaste dig over en diæt af rawfood, er det værd at nævne, at det i sig selv heller ikke nødvendigvis er en sundhedsmæssig hellig gral.

Råt er ikke bare bedre

BBC henviser til et tysk studie af borgere, der spiste rawfood, og som blev fulgt i en årrække. Både mænd og kvinde rtabte sig i en grad, hvor flere var undervægtige, og forskerne konkluderede slet og ret, at rawfood som eneste diæetform ikke kunne anbefales på lang sigt.

Mens Jenna Macciochi på den ene side opfordrer folk til at tænke over, hvad de spiser, og hvordan de spiser det, siger hun på den anden side også, at tilberedt mad har nogle klare fordele.

– Forestil dig at spise en rå kartoffel. Det er svært at få næringstofferne ud af den, og det er ikke særlig lækkert, siger Jenna Macciochi.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu