185 møbler vælter rundt på de danske veje

6. april 2012 13:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
185 møbler vælter rundt på de danske veje
Billede mangler

Når påsken kommer, er der mange af os, som skal en tur på genbrugsstationen med have- og byggeaffald.
Men modsat tidligere er vi blevet bedre til at få spændt vores gods fast på biler og trailere, når vi kører det afsted på landevejene. Det viser tal fra Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter, som registrerer antallet af tabt gods på landets mange vejstrækninger.
Hvor der i 2009 blev registeret 6.000 stykker tabt gods, som myndighederne måtte ud og hente, var det tal nede på 5.000 i 2011, fortæller pressechef for Vejdirektoratet Martin Østergaard.
“Problemet med tabt gods på vejene er heldigvis i bedring. I forhold til for et par år siden, så er folk blevet bedre til at spændes deres ting ordenligt fast på biler og trailerne, så de ikke ligeså hyppigt falder af,” siger han til Newspaq.
Problemet opstår især i de perioder, hvor folk hyppigt kører på genbrugsstationen, fordi de går i haven eller i det hele taget begynder på praktisk arbejde rundt om huset.
Men også når vi rydder ud i gemmerne inde i huset, er vi danskere rigtig dårlige til at binde møblerne fast til bilen, inden vi træder på speederen.
“Sidste år blev vi kaldt ud for at fjerne møbler 185 gange. Det var sofaer, stole, borde, tæpper, senge, madrasser, og hvad man ellers kan forestille sig. Det er tydeligvis møbler, der er faldet af en trailer eller noget af den retning, formentlig på vej til en genbrugsstation,” siger pressechefen.
Kigger man nærmere på tallene, er det forsat de samme typer af ting, som hyppigst flyver af automobilen, når danskerne drøner rundt ude på vejene.
“I toppen er autodele, som kofangere, lydpotter, skærme og den slags ting. Så har vi også en del værktøjer og redskaber, som vi i det hele taget bruger til praktisk arbejde, så som skovle, stiger, presenninger og den slags ting,” forklarer Martin Østergaard.
Hvis man er så uheldig at tabe gods på motorvejen, må man af hensyn til egen og andres sikkerhed aldrig standse for at samle det tabte op, advarer Vejdirektoratet. Så er det bedre at kontakte myndighederne, som kan hjælpe med at få det fjernet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu