19-årig fik straffen for 29 overtrædelser

22. maj 2019 17:45 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Anklageren er aldeles tilfreds med, at den unge mand nu skal straffes for sine mange overtrædelser.

19-årig fik straffen for 29 overtrædelser
Den unge mand stjal blandt andet en bilnøgle og den tilhørende bil. Foto: Scanpix
Del:

Det er lykkedes for en 19-årig mand at oparbejde noget af et generalieblad hos den danske politi. I alt er han nu blevet dømt for ikke mindre end 29 overtrædelser. Flere tilfælde er identiske.

Manden, som nu er blevet dømt, har faktisk siddet varetægtsfængslet helt siden februar, hvor en dommer fandt det nødvendigt, fordi den 19-årige var sigtet for at have slået et familiemedlem.

Han blev da anholdt i Viby syd for Aarhus efter, han havde slået et 59-årigt mandligt familiemedlem i ansigtet på grund af uoverensstemmelser. Kort efter blev han lagt i håndjern af en patrulje, der ankom til stedet, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Pansersvin

En dommer ved Retten i Aarhus dømte altså den unde mand for hele 29 tilfælde af varierende grad. Det familiære sammenhold lyder ikke til at være så godt, for en af dommene faldt for at have udtalt dødstrusler mod et kvindeligt familiemedlem i marts 2018.

Med et i forvejen stort register over synd er det ikke overraskende, at Østjyllands Politi flere gange har haft hænderne i den unge mand. Historisk set er det ikke møder, han har forvaltet hensigtsmæssigt.

I retten blev han blandt andet dømt for at have udtalt til to betjente, at han ”nok skulle huske dem og finde dem”. Andre betjente blev kaldt for ”møgsvin”, ”ludere” og ”pansersvin”.

Ankede ikke

Samlet blev det til 10 måneders fængsel, og det kan du nok synes er en lille straf for 29 overtrædelser, men tag med i beregningen, at den 19-årige allerede er idømt en straf, hvor der resterer et år. Anklageren Jakob Beyer er tilfreds.

– Den 19-årige har gentagne gange brudt loven med alvorlige forbrydelser og har gjort mange mennesker utrygge med vold, trusler og indbrud. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu kan se frem til en længere fængselsstraf, siger han i pressemeddelelsen.

Skurken valgte ikke at anke dommen, der faldt efter også at være blevet fundet skyldig i fire indbrud i huse i Østjylland, hvor han stjal forskellige værdier. Ved et indbrud i Tranbjerg tilbage i januar tog han en bilnøgle, hvorefter han stjal ejernes bil.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu