19-årig fra Hjørring skal i retten for trusler mod Pia Kjærsgaard

7. april 2012 21:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
19-årig fra Hjørring skal i retten for trusler mod Pia Kjærsgaard
Billede mangler

En 19-årig mand fra Hjørring er tiltalt for at skrive truende ytringer mod Dansk Folkepartis leder på Facebook.

 

En ny sag om et ungt menneske, som skriver trusler mod politikeren Pia Kjærsgaard på Facebook, ser dagens lys.

Sagen har egentlig været et år undervejs, men det er først nu lykkes politiet at rejse sigtelser mod den i dag 19-årige mand fra den jyske by Hjørring, skriver B.T.

“Det, han har skrevet om Pia Kjærsgaard, anser jeg for at være en drengestreg. Sagen har ikke været omtalt før, men det er anden gang, politiet forsøger at rejse sagen, der har været et år undervejs,” siger den unge mands advokat Ove Jessen fra advokatfirmaet Dyrberg & Brinkmann til avisen.

Modsat advokaten finder politiet dog, at de ikke offentliggjort vendinger, som manden skrev, da han var 18 år på sin Facebook-profil, er så alvorlige, at politiet vil have den 19-årige idømt en betinget fængselsstraf.

I september sidste år fik en 15-årig skoledreng fra København i en tilsvarende sag en betinget fængselsstraf for på samme sociale netværk at have skrevet: “Fuck Pia K. Du skal bare dø, din fucking hund.”

Pia Kjærsgaard har ingen kommentarer til sagen, meddeler hun gennem partiets pressechef. Dansk Folkeparti politianmelder rutinemæssigt de trusler, som de er ude for.

Eksempelvis blev også den unge rapperen Kidd – med det borgerlige navn Nicholas Westwood – politianmeldt af partiet i januar. Det skete efter, at han til en blog på nettet udtalte: “Pia er fucking klam. Jeg håber, nogen dræber Pia K.”

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu