19-årig havde skarpladt jagtgevær i ulåst affaldsrum: Nu skal han i fængsel

3. december 2018 21:47 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

En 19-årig mand er blevet idømt tre et halvt års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

19-årig havde skarpladt jagtgevær i ulåst affaldsrum: Nu skal han i fængsel
En 19-årig mand er blevet dømt for ulovlig våbenbesiddelse. Genrefoto.

Det kommer til at koste en 19-årig mand tre et halvt år i fængsel, at han opbevarede et skarpladt jagtgevær i et lille, ulåst affaldsrum i Aarhus V.

En fejemand fandt ved en tilfældighed våbnet viklet ind i et tæppe den 28. juni i år og kontaktede straks Østjyllands Politi, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet beslaglagde geværet og sikrede sig DNA-spor fra både våben og tæppe.

De spor ledte til den 19-årige mand og hans bror, der begge bor tæt på det sted, geværet blev fundet.

Begge blev anholdt i oktober og herefter varetægtsfængslet.

Nu er dommen faldet for den 19-årige, der ved Retten i Aarhus blev kendt skyldig i våbenbesiddelse under særligt skærpende forhold.

– Retten fandt det særligt skærpende, at våbnet lå i et ulåst rum på et offentligt tilgængeligt sted, og at våbnet blev fundet i et område, hvor der var en verserende bandekonflikt. Uanset hvad hensigten har været, så viser dommen, at det er en meget alvorlig forbrydelse, når man på den måde opbevarer et skarpladt gevær frit tilgængeligt, siger specialanklager Jan Østergaard i pressemeddelelsen.

Nægter sig skyldig

Den 19-årige forklarede, at han selv havde fundet geværet i en kælder nogle dage før, det blev fundet, og derefter havde gemt det væk.

Han nægtede sig dog skyldig i, at våbenbesiddelsen skulle være særligt skærpende.

Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

I dommen for våbenbesiddelsen hører en reststraf med fra nogle forhold i 2017, hvor den 19-årige blev dømt for røveri og databedrageri.

Den 19-åriges bror er også tiltalt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, men hans sag har endnu ikke været for retten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu