2.200 job på vej med vestjysk energipark

27. april 2012 15:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
2.200 job på vej med vestjysk energipark
Billede mangler

En stor bioætanolfabrik, der i 2020 vil kunne dække en tredjedel af det danske behov for bioætanol til biler, ser nu ud til at blive virkelighed nær Holstebro.
Anlægget kommer til at indgå i en samlet energipark, der også bliver storproducent af biogas og vil producere el og varme til Holstebro og Struer.
– Vi er tæt på en bæredygtig økonomi, siger Jørgen Udby, formand for projektet Maabjerg Energy Concept, efter at eksperter i månedsvis har kulegravet økonomien i projektet.
Jørgen Udby præsenterer fredag i Holstebro planerne for klimaminister Martin Lidegaard (R). Her skal man også diskutere et centralt punkt: Betingelserne for at markedsføre bioætanol – ikke mindst den pris som anlægget i Holstebro kan regne med.
– Vi har brug for en vis sikkerhed for, at vi kan sælge til rimelige priser, siger Jørgen Udby.
Fabrikken til bioætanol vil alene koste omkring 1,8 milliarder kroner. Men så vil den også fremstille mere end 73 millioner liter brændstof om året – og aftage omkring 400.000 ton halm årligt.
Beregningerne viser, at der, når hele anlægget er klar, vil være 2.200 job og et samfundsmæssigt overskud på 1,6 milliarder kroner om året fra driften.
En endelig beslutning om anlægget tages i december.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu