20 år gammelt drabsmysterie plager politiet

17. juni 2019 11:36 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

76-årige Ingvar Lindgård blev mishandlet og efterladt hjælpeløs i sit hjem, før nogen antændte det. 20 år senere nærmer mysteriet sig - måske - sin løsning.

20 år gammelt drabsmysterie plager politiet
Ingvar Lindgård blev fundet død i sit hjem. Foto: Norsk Politi

Den 27. december 1999 blev 76-årige Ingvar Lindgård fundet død i sit hjem i den lille norske by Grymyr. Han blev fundet af en kvinde, der plejede at hjælpe den ældre mand med husholdningen.

Da politiet ankom til stedet, kunne de hurtigt konstatere, at noget var helt galt fat. Det var tydeligt, at hoveddøren var sparket op – og huset var forsøgt brændt af. Det skriver TV2 Norge.

Derfor kunne obduktionen konstatere, at Ingvar Lindgård var død af kulilteforgiftning. Men liget havde også skader efter slag eller spark – samt et sår i baghovedet, der formentlig var forårsaget af, at han havde ramt en vindueskarm, så han besvimede.

Spor blev kolde

Trods et godt fodaftryk på hoveddøren, der var sparket op, og adskillige finger- og håndfladeaftryk i huset, lykkedes det aldrig politiet at identificere, hvem de tilhørte.

I år 2000 – godt 10 måneder efter drabet – mente politiet ellers, at de havde en god idé om, hvem der stod bag drabet på den 76-årige. Her anholdte og sigtede man ifølge avisen VG to mænd, der blev sigtet i sagen. Den ene var i familie med Ingvar Lindgård.

På grund af manglende beviser frafaldt sigtelserne senere. Det fortæller Håkon Ørnulf Schiong, der var forsvarer for en af de sigtede, til TV2 Norge:

– Sådan som jeg husker sagen blev den grundigt efterforsket dengang. Derudover har jeg ingen kommentarer, siger han.

Sagen vakt til live

Nu, 20 år senere, søger norsk politi igen tips i sagen.

Det sker efter, at norsk tv har sendt en dokumentar om det uopklarede drab.

Artiklen fortsætter under videoen

Sektionsleder for efterforskning hos politikontoret i Gran, Heidi Straxrud, håber, at den ny opmærksomhed bærer frugt:

– Det kan være at nogen husker noget, når de ser billederne igen og hører fakta om sagen, siger hun.

Jakkekrave kan være nøglen

Derudover har en jakkekrave, som politiet fandt på gerningsstedet, tiltrukket sig fornyet opmærksomhed. Kraven passede nemlig ikke til nogen af de jakker, der blev fundet i Ingvar Lindgårds hjem.

På kraven fandt politiet et hårstrå. Imidlertid passede dna fra hårstrået ikke på nogen af de, der i sin tid var sigtet i sagen.

Derfor håber man, at nye tests med ny teknologi kan hjælpe, eller at nogen i dag kan genkende den:

– Vi håber, at nogen kan genkende kraven eller ved noget om den – eller hvem der har ejet den, siger Heidi Straxrud fra politiet til TV2 Norge.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu