20-årig anholdt for Christiania-vold

11. marts 2013 15:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
20-årig anholdt for Christiania-vold
Billede mangler

Efter christianitternes beslutning mandag om at fortælle politiet om deres mistanke om, hvem der stod bag overfaldet lørdag, er en mand på 20 år blevet anholdt. Dog vil drabschef over for BT ikke bekræfte, at Christiania-tippet har ført til anholdelsen.

 

»Vi har anholdt en 20-årig person klokken 14:18 og sigtet ham for grov vold,« siger Jens Møller.

Spørgsmål: Er han anholdt på baggrund af tippet fra Christiania?

»Det har jeg ingen kommentarer til.«

Forholdet mellem politiet og Christiania har ikke altid været det bedste, men i den uhyggelig voldssag, hvor det 26-årige offer fortsat ligger i kunstig koma efter tilsyneladende helt umotiveret at være blevet overfaldet, er holdningen ændret.

»Vi går ikke ind for mordforsøg og sagesløs vold. Det har vi altid været imod, og derfor har vi valgt at give politiet navnet,« siger en kvindelig talsperson fra Christianias pressegruppe til BT. Hun ønsker ikke sit navn offentliggjort, men hendes identitet er redaktionen bekendt.

Overfaldet fandt sted lørdag aften i Pusherstreet på Christiania. Den 26-årig østeuropæiske mand blev tævet så alvorligt med et bræt eller et stykke brænde, at han nu er i livsfare.

»Dem, der har set det, siger, at gerningsmanden springer ud af mørket og begynder at tæve løs på den anden. Det var helt umotiveret og totalt sagesløst,« siger talspersonen.

Efter overfaldet forsvandt den mistænkte fra stedet, men flere personer på Christiania var vidner til overfaldet, og så hvem han var. Ifølge talspersonen er den mistænkte kendt af flere på Christiania, men er ikke bosiddende på fristaden og er ikke en del af pushermiljøet. Søndag gav Christiania den mistænkte gerningsmand et ultimatum: Meld dig selv inden klokken 23 søndag, eller også gør vi det for dig.

Da han ikke selv havde meldt sig inden for fristen, tog fristadens beboere beslutningen om at gå til politiet på et hasteindkaldt fællesmøde om voldsepisoden, hvor alle christianitter var inviteret.

Jens Møller roser Christiania for den beslutning:

»Vi synes, det er godt, at Christiania giver os navnet på denne her person. Det tager vi imod med tak,« siger Jens Møller til BT og understreger, at Christiania plejer at være hjælpsomme i sager om drab og grov, umotiveret vold.

Offerets far har formelt identificeret offeret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu