20 meldes dræbt i syrisk oprørsby

23. april 2012 18:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
20 meldes dræbt i syrisk oprørsby
Billede mangler

Mindst 20 mennesker er dræbt, efter syriske regeringsstyrker har beskudt byen Hama mandag, siger aktivister til nyhedsbureauet Reuters.
Soldaterne åbnede ild mod indbyggere i Arbaeen-distriktet i Hama.
– Det begyndte om morgenen med kampvogne og artilleri, og der var huse, der stod i brand, siger en aktivist, der kalder sig Mousab.
– De militære styrker trængte ind og skød folk i gaderne, siger han og tilføjer, at mindst 20 er dræbt og 60 såret.
Der kan ligge flere tilskadekomne eller døde under murbrokkerne, siger aktivisten.
En anden aktivist, Rami Abo Adnan, fortæller, at han kan se en søjle af røg fra det område, hvor regeringsstyrkernes granater er slået ned.
– Der var beskydning tidligere, hvorpå sikkerhedsstyrkerne trængte ind og begyndte at skyde og brænde huse ned, siger han.
Organisationen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der holder øje med situationen i landet, siger, at den har fået meldinger om, at mindst ni er dræbt.
Den syriske regering havde ikke umiddelbart nogen kommentar til rapporterne fra Hama.
Regeringen har lovet at overholde den våbenhvile, der trådte i kraft for 11 dage siden, men forbeholder sig retten til at forsvare sig mod angreb fra det, myndighederne betegner som “terrorister”.
Hama er en af de byer, hvor den folkelige modstand mod præsident Bashar al-Assad har været mest markant.
Meldingen om beskydningen af Hama kommer dagen efter, at observatører fra FN besøgte byen for at kontrollere, om regeringsstyrker og oprørere overholder våbenhvilen.
Et lille hold bestående af otte observatører er på plads i Syrien og har rejst rundt i landet i den forgangne uge.
I de kommende dage ventes antallet af observatører at stige til 30. Og hvis FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, vurderer, at forholdene på landjorden er tilstrækkeligt sikre, er det planen, at i alt 300 observatører skal overvåge våbenhvilen.
Men selv om der har været relativt roligt i de regioner, som FN’s observatører hidtil har besøgt, er kampene fortsat i andre områder af Syrien, siger aktivister.
I weekenden kostede de blodige uroligheder 28 mennesker livet, heriblandt fem soldater, viser en opgørelse fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu