ANNONCE

200 heldige turister bor lige nu her

13. april 2021 10:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der var rigtig, rigtig mange, der gerne ville med på den tur

Se billeder i galleriet over artiklen

200 turister er en del af et nyt rejse-eksperiment, der er støttet af den hollandske regering og ledet af rejsearrangøren Sunweb.

– Jeg glæder mig virkelig meget, sagde 25-årige Amy Smulders, da Reuters talte med hende om turen til Rhodes i Grækenland. Hun har taget turen sammen med sin søster, fortæller hun.

– Det føles mærkeligt endelig at være her, men glæder mig til at komme på ferie, siger Amy Smulders til Reuters.

En særlig ferie

De 200 hollændere, der blandt andet tæller Amy og hendes søster, har forladt deres hjemland til fordel for en tur til et badehotel på den græske ferieø.

Formålet med turen er at finde ud af, om man kan arrangere sikre ferierejser midt i den igangværende pandemi, og af den grund er turisterne også underlagt nogle særlige regler.

Reuters skriver, at de 200 rejsende hver har betalt godt 3000 kroner for turen. Det giver dem adgang til alt det, hotellet kan byde på, men ikke adgang til verden udenfor murene.

Derudover skal deltagerne overholde særlige restriktioner på hotellet. Det betyder, at de skal holde afstand, og at de ikke får lov til at bade i havet hotellet ligger ved.

Reuters har talt med Terry Oorschot, der er 49 år gammel og en af de andre rejsende. Han fortæller, at han aldrig havde forestillet sig at tage på så mærkelig en ferie.

– Men det var alt, vi kunne få lov til, så nu vil vi nyde det, siger Terry Oorschot.

25.000 ansøgere

Det var heller ikke fordi, Sunweb havde svært ved at finde interesserede rejsende. De 200 turister er valgt blandt de 25.000 borgere, der søgte om at komme med på turen, og Reuters skriver, at man på Rhodes håber, at rejsen blot er én blandt mange i fremtiden.

Rhodes er den fjerdestørste ø i Grækenland, og normalt tjener øen nærmest kun penge på turister. Derfor var det et hårdt slag, da verden lukkede mere eller mindre helt ned i 2020, og alle turisterne blev hjemme.

– Det er meget vigtigt for os, at folk kommer hertil, siger Konstantinos Taraslias, der er borgmester for turisme på Rhodes, til Reuters.

Mattijs ten Brink, direktør for Sunweb, siger til Reuters, at man håber og tror på, at turen kan føre til, at flere borgere kommer på coronasikker ferie. Og det er vigtigt for branchen.

– Jeg tror ikke, mange firmaer kommer til at overleve endnu en sommer uden rejserne, siger Mattijs ten Brink til Reuters.

Se billeder i galleriet over artiklen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu