ANNONCE

Kun hver femte er forsikret mod dette

20. september 2020 15:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En ekspert vurderer, at særligt de mindre virksomheder er udsat.

Kun hver femte er forsikret mod dette
Ifølge Topdanmark kan den manglende forsikring særligt ramme små- og mellemstore virksomheder, hårdt. Genrefoto.

Regeringen igangsatte den 17. september officielt en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed, og ser man på tal fra et af landets forsikringsselskaber, er der i høj grad brug for det.

I en Finansministeriet udsendt af Finansministeriet kan man læse, at Danmark dagligt rammes af cyberangreb, og en del af strategien bliver et styrket samarbejde på tværs af myndigheder og virksomheder.

Spørgsmålet er, hvor meget danske virksomheder kan bringe til bordet på nuværende tidspunkt, men ifølge Topdanmark kan en del af dem formentlig fortælle, at de ikke er forsikret mod cyberangreb til at starte med.

Topdanmark skriver i en pressemeddelelse, at mindre end hver femte virksomheder, blandt selskabets mere end 50.000 erhvervskunder, har en cyberforsikring mod hackerangreb.

“Vores erhvervskunder er generelt meget opmærksomme på at være godt dækket ind, men lige når det gælder cyberforsikring har mange vanskeligt ved at se behovet og dermed nødvendigheden af forsikringen”, siger Søren Viltoft Baatrup, leder af Topdanmarks afdeling for cyberforsikringer, i pressemeddelelsen.

En sky er ikke nok

Topdanmark skriver, at erhvervskunderne blandt andet siger, at de ikke har behov for ekstra forsikring, når de allerede har antivirusprogram installeret og data placeret i en sky.

”Virksomhederne er typisk ikke opmærksomme på, at risikoen for at blive ramt af et hackerangreb og miste data eksisterer, bare du har en computer, eller bruger en online kalender eller regnskabssystem, siger Søren Viltoft Baatrup i pressemeddelelsen.

Ifølge Topdanmark er problemet, og udfordringen, størst for små- og mellemstore virksomheder uden cyberforsikring.

“Meget store virksomheder har ofte et solidt setup omkring deres it-sikkerhed med egne eksperter og fast tilknyttede it-sikkerhedsleverandører, og derfor er de mindre sårbare end små virksomheder overfor cyberangreb”, siger Søren Viltoft Baatrup, leder af Topdanmarks afdeling for cyberforsikringer, i pressemeddelelsen.

”Den lille håndværksmester, butik eller virksomhed har typisk ingen erfaring eller viden om, hvordan de skal håndtere et cyberangreb. Derfor er de meget udsat, hvis de bliver ramt. Reagerer de ikke hurtigt, kan de risikere eksempelvis at miste hele deres økonomisystem eller alle deres data”, siger Kenneth Millard, IT-sikkerhedsekspert fra Envista Forensics i pressemeddelelsen.

To typer angreb

Topdanmark skriver, at Envista Forensics dagligt oplevercyberangreb rettet mod små virksomheder, som fortrinsvis består af to typer angreb. For det første ransomware, hvor alle virksomhedens filer krypteres via inficerede e-mails eller de hackes via usikre forbindelser. For det andet Phishingangreb, hvor e-mailkorrespondance kompromitteres, eller hvor falske hjemmesider, medfører tab af ordrer, goodwill og kunder.

Topdanmark skriver også, at ransomware er den mest hyppige form for cyberangreb i dag. Godt 75% af de cyberangreb, Topdanmark modtager anmeldelse om, er således ransomware-angreb.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu