ANNONCE

2012 bliver dyrere for bilejerne

27. december 2011 12:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
2012 bliver dyrere for bilejerne
Billede mangler

Det har aldrig været billig at være bilejer. Og nu bliver det endnu dyrere.
 
Ifølge Forenede Danske Motorejere, FDM, er det særligt værditabet på bilerne, der kan mærkes. Helt nøjagtig regner FDM med, at det koster danske bilejere mellem fire og 12 procent ekstra i 2012 at holde bil.
 
”Samlet set vurderer vi, at udgifterne til at holde bil stiger med fire til 12 procent. Det er dog særligt bilens værditab, der vil kunne mærkes. Den post har i flere år været nogenlunde konstant, men nu presses brugtvognspriserne fra flere sider. Det betyder, at hvor vi tidligere sagde, at en bil var fire til fem år om at miste halvdelen af sin værdi, tager det i visse tilfælde nu bare tre år,” siger FDMs forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen.
 
Værditabet skyldes privates store appetit på de små, billige biler med lavt brændstofsforbrug. De vinder på bekostning af de større familiebiler, der så samtidig falder i markedsværdi.
 
”Stigningen i værditabet bekræfter den udvikling, som vi har advaret bilkøbere og politikere om i over et år. Værditabet har på grund af de høje registreringsafgifter altid været den største post i budgettet for nye biler. Men med leasing- og demobilsbølgen de seneste år er bunden gået ud af markedet for nyere brugte biler. Det har store konsekvenser for de forbrugere, der ikke har købt en demobil, eller fået en meget stor rabat på en ny bil. De står til at indkassere et uforholdsmæssigt stort tab, hvis de sælger bilen i nærmeste fremtid. FDM vil derfor opfordre til, at den bebudede omlægning af bilafgifterne gør op med denne forskelsbehandling af bilkøberne,” siger Allan Skytte Christensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu