ANNONCE

204 kvæstede skigæster flyves hjem i dag

17. februar 2012 12:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
204 kvæstede skigæster flyves hjem i dag
Billede mangler

Rigtig mange danskere rejser på skiferie i disse uger. Men der er desværre også rigtig mange, der kommer til skade på den stejle vej ned over de sneklædte alper.
 
Særligt denne fredag er travl for SOS International, der fragter mange af de tilskadekomne hjem fra skiferien.
 
Lige nu er 204 danskere på vej hjem, fortæller skadeschef Søren Hedegaard Madsen, der har indkaldt ekstra personale til den store opgave.
“Vi har meget travlt i øjeblikket. Vi får op til 2.000 alarmopkald på et døgn. Så der er rigtig mange, der kommer til skade,” siger han til Newspaq.
 
Samtidig tegner dette års skisæson til at blive endnu værre end sidste år.
 
Søren Hedegaard Madsen forventer, at antallet af personer, der skal transporteres hjem, kommer til at ende på 6.500. Dermed sker der en stigning i forhold til sidste sæson. Historien om skiulykker er ikke ny, men danskerne har ikke lært af det.
“Danskerne er desværre rigtig dårlige til at stå på ski, det viser vi år efter år,” påpeger skadeschefen.
 
Sidste år blev 6.200 danskere skadet under deres skiferie.
 
39 SOS-læger er taget til forskellige skisteder for at hjælpe folk hjem, mens 100 fly fragter folk hjem med op til fire daglige afgange fra nogle destinationer.
“Vi har et fly fra München, der lander 14.50 i Kastrup. Det fly er fuldstændig fyldt med danskere, der er kommet til skade,” siger Søren Hedegaard Madsen.
 
Mens skiglade danskere holder vinterferie, er de ansatte i SOS International nødt til at arbejde endnu mere.
“Vi har altid travlt i sådan en skisæson. Vi har indkaldt tre gange så meget personale til at hjælpe,” siger Søren Hedegaard Madsen.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu