ANNONCE

209 lastbiler undersøgt: Skræmmende resultat

18. september 2019 19:05 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Politiet undersøgte 209 køretøjer i stor kontrol.

209 lastbiler undersøgt: Skræmmende resultat
Politiet har flere gange foretaget store kontroller. Her ses et billede fra en totalkontrol tilbage i 2012. Foto: Scanpix

Der bliver løbende foretaget kontroller på de danske veje. Dette gøres for at politiet løbende holder øje med, at de danske trafikanter overholder vejens love og regler.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men de mange kontroller bliver også foretaget for at se, at udstyret er i orden hos de tungere trafikanter. Og netop udstyret er blevet tjekket i forbindelse med en større kontrol flere steder i landet.

Kontrollerne af de tunge køretøjer er en del af politiets målrettede færdselsindsats, der skal være med til at sænke antallet af tilskadekomne og dræbte i trafikken. Derudover skal det være ed til at skabe tryghed og sikkerhed i trafikken.

Fokus for tungvognskontrollerne var rettet mod en lang række områder og der blev blandt andet kontrolleret førerkort, registreringsattester og EU-tilladelser til overholdelse af reglerne for køre/hviletid og cabotagekørsel, samt transport af dyr og farligt gods. Derudover var fokus også rettet på blandt andet spirituskørsel, manipulation, uopmærksomhed og manglende udsyn fra de tunge køretøjers førerhuse.

Mange sigtelser

I alt foretog politiet en storstilet kontrol tre steder i landet.

Tungvognscenter Nord foretog kontrollen på rasteplads Blankhøj, Nordjyske motorvej ved Tilst. De kontrollerede i alt 69 køretøjer og heraf var 23 udenlandske. Tungvognscenter Syd foretog kontrollen ved E45 Sønderjyske motorvej ved Ustrup V. De kontrollerede 59 køretøjer og heraf var 34 udenlandske. Tungvognscenter Øst foretog kontrollen i samarbejde med Færdselsstyrelsen ved Storebæltsbroen. De kontrollerede 81 køretøjer og heraf var 14 udenlandske.

De mange kontroller betød blandt andet, at de 209 kontrollerede køretøjer medførte, at der faldt 21 sigtelser hos Tungvognscenter Nord, mens der i alt faldt 54 sigtelser hos Tungvognscenter Øst.

Udpluk af sager hos Tungvognscenter Nord
8 overtrædelser af køre-hviletid
4 sager med kontrolapparat/takograf
9 synsindkaldelser
2 køretøjer fik inddraget nr.pladerne på grund af fejl og mangler.
Særligt blev en lastbil beslaglagt for ulovlig vognmandskørsel. Der blev uddelt en bøde på 70.000 kr. for ulovlig cabotagekørsel.

Udpluk af sager hos Tungvognscenter Syd
1 kontrolapparat/takograf var ikke lovligt, idet eftersyn ikke var overholdt
1 manipulation, hvor der var gjort indgreb i ad-bluesystemet. Køretøjet er tilbageholdt indtil lovliggørelse og betaling af bøde
2 sager med manipulation, hvor der var gjort indgreb i kontrolapparat/takograf
1 sag, hvor kørekort og kvalifikationsbevis var udløbet
1 sag, hvor der ikke var givet tilladelse til særtransport
6 synsindkaldelser
9 sager med forskellige fejl og mangler.

Udpluk af sager hos Tungvognscenter Øst
13 overtrædelser af køre-hviletid
11 sager med fejl og mangler på køretøjerne
2 sager, hvor der ikke var betalt vejbenyttelsesafgift
1 sag, hvor der var foretaget manipulation af kontrolapparatet/takograf.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu