ANNONCE

21-årig blev pisket og brændt

26. november 2020 13:43 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Tre mænd blev onsdag idømt fængselsstraffe for grov mishandling af en 21-årig mand fra Horsens.

21-årig blev pisket og brændt
Tre unge mænd er blevet dømt for at have mishandlet en 21-årig på groveste vis over flere gange. Foto: Modelfoto/ Ritzau Scanpix

I januar blev en 21-årig mand udsat for grusomheder ved flere tilfælde af tre yngre mænd.

Det hele startede med, at den 21-årige lånte penge af en af de tiltalte, men fik i problemer med at betale pengene tilbage, og det resulterede i en voldsom mishandling af den 21-årige.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Inddrog gæld

De voldsomme hændelser udspillede sig i januar, efter at den 21-årige havde lånt 20.000 kroner af en af de tiltalte. Da han ikke kunne betale pengene tilbage, steg gælden yderligere.

To af de tiltalte besøgte derefter den 21-årige på hans bopæl, hvor han fik en dummebøde på 80.000 kroner. Herefter blev han kørt til Bygholm Sø i Horsens, hvor han blev sparket, slået med en plastikboks samtidig med, at de to tiltalte truede ham til at betale pengene.

Dernæst steg dummebøden til 180.000 kroner.

Men det blev kun værre.

– Det stoppede ikke ved den første tur til Bygholm. Fire gange blev den 21-årige kørt til henholdsvis Bygholm, Hatting og Nørrestrand, hvor han blandt andet blev beordret til at tage sit tøj af, hvorefter de piskede ham. Han blev sparket og trampet på, ligesom de stak en pind op i anus på ham uden på tøjet, fortæller anklager Tobias Engby og fortsætter:

– De snørede hans hættetrøje om halsen på ham og strammede til, imens de placerede et kanonslag i hænderne på ham og knipsede med en lighter. De brændte ham også på begge hænder med metallet fra en varm lighter.

Ankede dommen

De tre tiltalte havde fra starten nægtet sig skyldige, men en enig domsmandsret fandt den 21-åriges forklaring troværdig.

Forklaringen blev understøttet af teleoplysninger, DNA-beviser, lægeundersøgelser, Snapchat- og Messengerkorrespondance samt forklaringer fra øvrige vidner.

For frihedsberøvelse, afpresning af særlig grov beskaffenhed og grov vold blev den 19-årige idømt tre år og seks måneders fængsel og den 20-årige blev idømt tre år og tre måneders fængsel.

Mens den 24-årige, der kun var medvirkende ved to af hændelserne, blev idømt to år og seks måneders fængsel samt udvisning med indrejseforbud for bestandig.

– I skærpende retning lagde retten vægt på karakteren, grovheden og antallet af episoder. De lagde også vægt på, at den 21-årige havde været i livsfare ved en kraftig og længerevarende omsnøring af halsen, samt de øvrige skader, han var blevet påført. To af de tre tiltalte var tidligere straffet for vold, siger anklageren.

Alle tre tiltalte har anket dommene, og de forbliver varetægtsfængslet, som de har været siden januar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu