ANNONCE

21-årig sigtet for drab og terror i Norge

12. august 2019 17:19 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Den unge mand nægter sig skyldig og nægter at udtale sig.

21-årig sigtet for drab og terror i Norge
Philip Manshaus (til venstre) i byretten i Oslo mandag sammen med sin advokat. Han mødte op med et forslået ansigt. Den 21-årige mand gav selv tilladelse til, at der blev taget billeder af ham. Foto: Cornelius Poppe/AFP

En 21-årig norsk mand, der mistænktes for at stå bag et moskéangreb i Bærum i Norge lørdag, er mandag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det sker ved byretten i Oslo.

De første to uger skal foregå i fuld isolation.

Det norske politi udvidede mandag sigtelsen mod manden, der hedder Philip Manshaus, til også at omfatte terror.

Han er tidligere blevet sigtet for drab og for drabsforsøg.

Hvad skete der lørdag?

Politiet mener, at manden lørdag gik til angreb mod moskéen Al-Noor Islamic Centre i Bærum tæt på Norges hovedstad, Oslo.

Senere lørdag fandt politiet liget af den mistænktes 17-årige stedsøster på en adresse i Bærum, der har tilknytning til den sigtede. Politiet har sigtet ham for at slå søsteren ihjel.

Mandens forsvarsadvokat gentager efter retsmødet mandag eftermiddag, at hendes klient nægter sig skyldig.

Han har hidtil heller ikke villet afgive forklaring.

Den 21-årige nordmand ankom med et svært forslået ansigt til retten – formentlig et vidnesbyrd om, at han blev overmandet i moskéen.,

Ifølge Aftenposten var det den 65-årige mand Mohamed Rafiq, der i moskéen kaldes “bedstefar”, der overmandede gerningsmanden.

To våben blev fundet inde i moskéen, men det er hidtil ikke bekræftet, hvilken type våben der er tale om. Politiet har dog bekræftet, at der er blevet affyret flere skud inde i moskéen.

Efterforsker stadig sagen

Politiet har fundet flere udtalelser fra den mistænkte på nettet, men ifølge politiet har man endnu ikke overblik over gerningsmandens motiv.

Norske TV2 mener dog at vide, at den sigtede blandt andet har hyldet den mistænkte bag angreb mod to moskéer i den newzealandske by Christchurch i marts. Her blev 49 personer dræbt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu