21-årig lillesøster fik brutale ærespisk af storebror

23. maj 2012 21:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
21-årig lillesøster fik brutale ærespisk af storebror
Billede mangler

En 32-årig mand fra Nordjylland er varetægtsfængslet for grov vold mod lillesøster. Han nægter sig skyldig.
 
36 slag med en ledning eller en pisk. Det er, hvad en 21-årig kvinde ifølge Nordjyllands Politi har måttet lægge krop til på grund af forkvaklede æresbegreber.
 
Tirsdag blev kvindens 32-årige bror varetægtsfængslet i foreløbig fire uger for den vold, som er foregået i en indvandrerfamilie.
– Søsteren er blevet tildelt indtil 36 slag med en form for slåredskab, som vi ikke kender præcist, fordi ingen vil sige noget, fortæller anklager og advokaturchef Peter Rask til nordjyske.dk.
 
– Det kan være en ledning, en pisk eller en anden aflang genstand. Og hun er blevet slået på stort set hele kroppen på nær i ansigtet, siger han.
 
Ifølge nordjyske.dk var det hospitalet, der i slutningen april anmeldte volden, efter at kvinden var til behandling for sine skader.
 
Motivet til den grove vold skal ifølge Peter Rask angiveligt findes i nogle æresbegreber inden for familien.
– Det er vores overbevisning, at der er noget æresrelateret i det her, fordi det, pigen har været udsat for, ligner afstraffelse. Det er ikke et almindeligt overfald, siger Peter Rask til nordjyske.dk.
 
Politiet har valgt at rejse sigtelse efter straffelovens strenge voldsparagraf mod manden. Derudover er han sigtet efter straffelovens paragraf om trusler mod vidner.
– Under efterforskningen har vi fundet ud af, at han angiveligt har truet både pigen og sine forældre til ikke at anmelde overfaldet, siger Peter Rask til nordjyske.dk.
 
Den 32-årige mand nægtede sig i tirsdagens grundlovsforhør skyldig og kærede rettens kendelse om varetægtsfængsling til Vestre Landsret.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu