21 fodboldbøller dømt til døden

26. januar 2013 11:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
21 fodboldbøller dømt til døden
Billede mangler

21 personer tiltalt for fodboldvold i Port Said i Egypten sidste år, hvor 74 mennesker blev dræbt, skal betale den højeste pris.

 

Det kostede 74 mennesker livet, da en foldboldkamp endte med voldsomme uroligheder på et egyptisk fodboldstadion sidste år, og nu skal 21 mennesker også betale den højeste pris for at have været indblandet i voldshandlingerne.

En egyptisk domstol har således idømt de 21 personer til døden, efter de er blevet fundet skyldig i at have deltaget i volden på fodboldstadionet i byen Port Said 1. februar 2012. Det skriver Reuters.

Hele 73 personer har været anklaget for at have deltaget i urolighederne, der brød ud på stadion efter en kamp mellem Cairos Al Ahli-fodboldhold og det lokale al-Masry-hold.

Tilskuere blev trampet ihjel eller faldt ned fra tribunerne, da de prøvede at flygte fra urolighederne, der opstod, da tilhængere af al-Masry gik til angreb på tilhængere fra det andet hold. De fleste af de dræbte var således tilhængere af Al Ahli.

Da dommen blev læst op i retten, der ligger i udkanten af Cairo, var det til stor jubel fra pårørende til dræbte fra tragedien. Mange var desuden mødt op ved det fængsel i Port Said, hvor de dømte er indsat. Statsligt TV rapporterer om skyderi og politiopbud ved fængslet. Fodboldfans og pårørende havde truet med vold i gaderne, hvis dommene ikke levede op til deres forventninger, og mange havde krævet dødsstraf.

Resten af de anklagede vil få deres domme 9. marts.

Dommene over fodboldbøllerne falder, mens Egypten lægger gader til uroligheder, der markerer toårsdagen for opstanden i landet, der endte med præsident Hosni Mubaraks afgang. Landsdækkende demonstrationer har fredag og lørdag således kostet ni mennesker livet, mens hundreder meldes såret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu