ANNONCE

Død af sygdom

21. august 2020 18:06 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Chi Chi DeVayne blev 34 år gammel.

Død af sygdom
Chi Chi DeVayne, med det borgerlige navn, Zavion Davenport, er død. Foto: dvsross/Wikimedia Commons.

Chi Chi DeVayne, der blandt andet er kendt fra ottende sæson af RuPaul’s Drag Race, er død. Det skriver BBC. Chi Chi blev 34 år gammel.

Chi Chi DeVaynes borgerlige navn var Zavion Davenport. Da Chi Chi DeVayne blev en del af RuPaul’s Drag Race, boede hun i Louisiana i den sydlige del af USA, og gennem hendes deltagelse i tv-showet, og siden artikler i Newsweek og Out, lærte man, at hun havde en noget anderledes baggrund end en del af de andre deltagere.

Ramt af sygdom

Til Out fortalte Chi Chi, at hun arbejdede to fuldtidsjobs, samtidig med at hun forsøgte at skabe en karriere som draq queen, og gennem hendes deltagelse i RuPaul’s Drag Race lærte man, at hun i tiden op til tv-showet havde kæmpet lidt af en kamp for at få økonomien til at hænge sammen.

Til Newsweek har Chi Chi fortalt, at hun har optrådt, fra hun var helt lille, og at hun begyndte at gå til gymnastik som barn, hvilket siden førte til, at hun optrådte som danser.

RuPaul’s Drag Race er en realityshow-tv-konkurrence, der blander elementer fra andre shows i samme boldgade. I den amerikanske udgave af showet kommer deltagerne primært fra USA, og de dyster i underholdning, skuespil, dans og et væld af andre dele af det at være draq queen.

Flere deltagere i showet har siden optrådt sammen over hele verden, blandt andet som en del af RuPaul-brandet, og Chi Chi lagde efter sin deltagelse ikke skjul på, at hun pludselig havde fået mere tid til faktisk at optræde som drag queen, og at hun var begyndt at kunne leve af det.

Ottende sæson af RuPaul’s Drag Race blev sendt på amerikansk tv i 2016. BBC skriver, at Chi Chi i 2018 opdagede, at hun led af Systemisk sklerodermi, en lidelse der rammer de indre organer.

I juli 2020 blev hun indlagt med nyresvigt, og i august blev hun indlagt med lungebetændelse, hvorefter hun døde.

– Bed for mig. Jeg vender snart tilbage, sagde hun i en videobesked til sine fans, før hun døde.

Ifølge BBC har RuPaul Andre Charles, der ligger navn, brand og ansigt til Rupaul’s Drag Race, hyldet Chi Chi DeVayne på tv-showets tv-profil.

– Jeg er så glad for, at vi fik lov til at opleve hende. Hun vil blive savnet men aldrig glemt, lyder det fra Rupaul, ifølge BBC.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu