ANNONCE

Politiet modtager navn på formodet drabsmand

21. september 2020 16:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Forbipasserende blev dræbt af skud i Vollsmose. Politiet opfordrer folk til at henvende sig med oplysninger.

Politiet modtager navn på formodet drabsmand
31-årig tilfældigt forbipasserende blev skudt og dræbt i Vollsmose i juni. Politiet har offentliggjort video og billeder af den formodede gerningsmand. Foto: /Free

Torsdag delte Fyns Politi både billeder og videoer af en person, som det mente kunne have affyret et dræbende skud i Vollsmose en aften i juni, hvor en 31-årig tilfældigt passerende blev dræbt.

Politikommissær Carsten Dichmann fra Fyns Politi havde større forventninger til de henvendelser, som politiet har modtaget siden torsdag. Men han er fortrøstningsfuld.

-Der er nævnt et konkret navn på den person fra videoerne, som vi formoder affyrede det dræbende skud, fortæller han.

Politiet beskriver den formodede drabsmand som “markant lavere” end de øvrige.

Ud over navnet har politiet modtaget en del henvendelser, som Carsten Dichmann beskriver som “interessante”. Mange henvender sig dog anonymt til politiet.

-Jeg opfordrer folk til at stå ved de informationer, de henvender sig til politiet med, siger han.

Det skete der

Skudepisoden i Vollsmose var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger.

Ifølge Fyns Politi har den ene gruppe tilknytning til Korsløkkeparken, mens den anden gruppe har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose.

To mænd – A og B – fra den ene gruppe kom trillende på en scooter med slukkede lygter ind i en gangtunnel ved boligblokken Egeparken 150.Her parkerede de scooteren, så den var klar til flugt.

Herefter gik A og B gennem tunnelen med trukne pistoler. Først affyrede de skud mod en 31-årig mand fra modstandergruppen. Han overlevede skuddene.

Da de ville flygte på scooteren tilbage ad den vej, som de var kommet fra, blev de mødt af fire bevæbnede og maskerede mænd.

Tre af mændene fulgte efter A og B, og en af de tre affyrede fire skud. Politiet mener, at det ene skud ramte en tilfældigt passerende 31-årig mand, som døde af sine kvæstelser.

Politiet udsendte den føromtalte pressemeddelelse den 17. september, som du kan læse i sin helhed her:

Fakta

Det skete der - med politiets ord:

Skudepisoden var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Grupperne er her benævnt som Gruppe 1, der har tilknytning til Korsløkkeparken og Gruppe 2, der har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose. 

Klokken 23.48 dukker en scooter med to mørkklædte og maskerede personer, person A og person B fra Gruppe 1 op ved gangtunnelen på bagsiden (den vestlige side) af boligblokken, Egeparken nr. 150. De trillede med slukkede lygter ind i tunnelen og parkerede scooteren, så den stod klar til flugt ad samme vej, som de var ankommet. Derefter gik først person A og derefter person B gennem tunnelen og ud på forsiden (den østlige side) af Egeparken – begge bevæbnet med trukne pistoler. 

Ved Egeparken afgav person A først en serie skud mod den 31-årig mand fra Gruppe 2, som blev ramt fire gange. En hund, der var til stede løb derefter hen imod person A, hvorefter han også skød mod den. Derefter afgav person B også skud rettet mod hunden, som kort efter døde.

Pistoler fundet

De to pistoler, som person A og person B benyttede, blev i begyndelsen af juli fundet af dykkere i Odense Å ud for den flugtrute, som A og B benyttede.  Der er tale en henholdsvis en 9 mm pistol og en 7,65 mm pistol.  

– Det er vores klare opfattelse, at A og B vidste, hvem de gik efter. De trak pistolerne umiddelbart efter, de stod af scooteren og gik frem mod stedet, hvor den 31-årige mand fra Gruppe 2 stod, og så skød de mod ham. Derefter var det deres plan at flygte samme vej, de var kommet, men den plan holdt ikke, siger Carsten Dichmann.

Efter skuddene mod den 31-årige fra Gruppe 2 var faldet, forsøgte A og B først at flygte via den rute, de var kommet ad, men de blev mødt af fire bevæbnede og maskerede personer fra Gruppe 2, og der opstod ildkamp. 

Derfor flygtede A og B på scooteren i stedet ud på forsiden (østlige side) af Egeparken 150. Ifølge overvågningen var klokken da 23.49:07. Derfra fortsatte de mod syd via kørselsvejen på parkeringspladsen ud for højhuset ved nr. 154, 156 og 158.

Skud mod scooter dræbte tilfældig mand

Få sekunder efter – klokken 23.49:13 – viser overvågningsbillederne de tre maskerede personer, person O, person P og person Q fra modparten, Gruppe 2, løbe ind gennem tunnelen og ud på forsiden af Egeparken i samme retning, som scooteren netop var kørt i. Politiet ved fra overvågningen, at der var en fjerde person i den bevæbnede gruppe, men da de ankom til tunnelen, valgte den fjerde person at løbe rundt om bygningen i stedet for gennem tunnelen.

Da den ene af de tre personer, person P, som nummer 2 kom ud af tunnelen, løb han langs bygningen ved Egeparken 150-152, hvor han afgav fire skud i retning mod den flygtende scooter. Det er politiets klare formodning, at det var et af disse fire skud, der ramte og dræbte en uskyldig 31-årig mand, der helt tilfældigt befandt sig lige i gerningsmanden skudlinje. 

Politiets efterforskning har vist, at de dræbende skud blev afgivet med en 9 mm pistol. Som det ses på videoen, så er person P markant lavere end de to øvrige personer på videoen.

Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, så blev ingen af dem ramt, men de lykkedes i stedet med at stikke af ad Åsumvej mod øst med en politipatrulje lige i hælene. Scooteren kørte over 125 km/t, da den svingede til højre ind på å-stien langs Odense Å, hvor patruljebilen ikke kunne sætte efter den.

Efterforskningen har ikke desto mindre kunnet klarlægge den videre flugtrute langs Odense Å, til industrikvarteret på Teglværksvej, videre ad cykelstien fra Teglværksvej, ned under banelegemet, op til Nyborgvej, hvor scooteren fortsatte direkte over Nyborgvej til Avlskovvej og videre mod syd til Herluf Trolles Vej, hvor den igen fortsatte lige over i retning mod Ivar Huitfeldts Vej, hvorefter sporet stopper.

Efter episoden fandt Fyns Politi to våben i Odense Å. Det er henholdsvis en 9 mm- og en 7,65 mm-pistol.

Der er stadig ingen anholdte i sagen.

Personer, der måtte vide noget om episoden eller gerningsmændene, kan kontakte politiet på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu