ANNONCE

22-årig dræbt i skyderi: Nu reagerer politiet

16. september 2019 19:38 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nu reagerer politiet på skyderierne.

Sådan så der ud søndag i Ishøj. Video: Presse-fotos.dk.

Søndag aften blev der skudt i Ishøj. To blev ramt, en 22-årig mand døde senere af sine skader.

Nu har den – og en række andre skudepisoder – fået politiet i København, Midt- og Vestsjælland og Københavns Vestegn til at reagere.

Det oplyser de tre politikredse i pressemeddelelser.

Du kan se visitaionszonerne i galleriet over artiklen.

Københavns Politi:

Københavns Politi har i dag, mandag den 16. september, klokken 18.00 indført en visitationszone på dele af indre Nørrebro og Nordvest.

Den er gældende de næste 14 dage frem til mandag den 30. september klokken 12.00.

– Vi opretter visitationszonen, da det er vurderet, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger. Den ene holder til omkring Indre Nørrebro og København NV., og den anden gruppering omkring Hundige i Greve, hvoraf personer med relation dertil bor i Ishøj. Vurderingen er, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben, siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes.

Midt- og Vestsjællands Politi:

Politidirektør Svend Larsen har bestemt, at politiet i ovennævnte periode skal have udvidet mulighed for at foretage stikprøvevisitationer i et område, der er afgrænset af følgende veje i bebyggelsen:

“Baggrunden for beslutningen om etablering af visitationszone er, at der efter politiets vurdering er en forøget risiko for, at der i området foretages strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred og velfærd”, står der i pressemeddelelsen.

Der er ved vurderingen lagt vægt på, at der efter politiets vurdering aktuelt verserer en voldelig konflikt mellem to kriminelle grupperinger i København og Hundige/Greve, hvilket allerede lokalt har ført til flere voldelige sammenstød, herunder en skudepisode på adressen Over Bølgen i Greve den 11. september 2019.

Det er politiets vurdering, at der pt. er en meget anspændt stemning i området, og at de implicerede grupperinger – og personer med tilknytning til disse – har adgang til våben.

Det er derfor på baggrund af de seneste hændelser og efterforskning i den forbindelse politiets vurdering, at der foreligger en risiko for yderligere voldelige episoder.

Københavns Vestegns Politi:

– Vi har sat massivt ind for at for skabe tryghed i Ishøj, og vi samarbejder tæt med vores nabopolitikredse om at få retsforfulgt de skyldige, siger Københavns Vestegns Politis politidirektør Kim Christiansen.


ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu