22-årig dømt for voldtægts- og drabsforsøg

29. november 2018 22:08 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Manden trængte ind hos sin nabo, en 24-årig kvinde.

22-årig dømt for voldtægts- og drabsforsøg
Den unge mand havde en liste med navne liggende i sit hjem. Arkivfoto: Elo Christoffersen.

En 22-årig mand er blevet idømt otte års ubetinget fængsel for forsøg på voldtægt og drab på en 24-årige kvinde. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted i Aalborg, hvor den 22-årige mand og 24-årige kvinde var naboer. Østjyllands Politi overtog sagen fra Nordjyllands Politi, fordi politiet i mandens lejlighed fandt en liste med navne på 17 personer, herunder den 24-årige kvinde og politidirektøren i Nordjyllands Politikreds.

Listen gjorde, at manden blev tiltalt for forsøg på manddrab på hver person på listen, men det mente retten ikke, at der var bevis for. Manden blev derfor dømt for forsøg på voldtægt og drab på den 24-årige kvinde.

Usædvanlig grov sag

Overfaldet fandt sted i januar. Den 22-årige mand var maskeret, da han i kvindens lejlighed stod med en økse og strips. Kvinden blev slået, truet og forsøgt voldtaget. Kvinden formåede at stikke af, og manden blev anholdt kort tid efter.

– Det er en usædvanlig grov sag, hvor den 22-årige begik et meget brutalt overfald, som kunne have endt med drab. Så i forhold til den del er jeg tilfreds med dommen. Nu skal jeg i dialog med statsadvokaten i forhold til, om vi skal anke dommen, da han jo blev frikendt for forsøg på drab på de 16 andre personer på listen, siger specialanklager Dorthe Lysgaard i pressemeddelelsen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu