22-årig får straksdom i stor narkosag

28. februar 2013 13:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
22-årig får straksdom i stor narkosag
Billede mangler

En 22-årig mand fik torsdag formiddag en straksdom på to og et halvt års ubetinget fængsel i forbindelse med en stor sag om indsmugling og handel med kokain.

 

Han blev onsdag formiddag anholdt på sin bopæl i Brønshøj i en koordineret aktion mellem Østjyllands Politi og Københavns Politis afdelinger for organiseret kriminalitet samt Rigspolitiets Rejsehold.

»Jeg er meget glad for, at vi får den straksdom i dag. Når vi taler om sager af så stort omfang og med så tung efterforskning, går der ofte lang tid fra sigtelse til dom. Så det er vigtigt at vise, at der altså også kan være en hurtig og meget kontant konsekvens for de involverede i denne type sager,« siger Merete Olesen, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Østjyllands Politi og fungerende vicepolitiinspektør.

Anholdelsen er den seneste i rækken i en større narkosag, der er under optrevling, og som omhandler omfattende indsmugling og salg af narkotika målrettet mod det organiserede, kriminelle miljø. I forvejen er ni personer varetægtsfængslet i sagen, herunder også i udlandet.

To blev anholdt i Spanien, en i Frankrig, fire i Østjylland og to i København, da dansk og udenlandsk politi slog til i en koordineret aktion 7. februar. Organisationen mistænkes for at stå bag indsmugling og handel med adskillige kilo narkotika.

Den 22-årige blev helt konkret dømt for at have leveret et halvt kilo kokain til sagens hovedmand, der sidder varetægtsfængslet i Aarhus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu