ANNONCE

Forsvundet skilt dukker op igen: -Ørerne var vist røde

22. marts 2021 16:35 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Et gammelt, eftertragtet Thor-skilt har på mystisk vis været pist forsvundet. Men nu er den skyldige fundet, og skiltet er tilbage, hvor det hører hjemme

Se billeder fra før og efter, at det famøse Thor-skilt forsvandt, i galleriet ovenfor.

Henrik Herold, direktør hos Randers Regnskov, er en glad mand. Det eftertragtede Thor-skilt, som plejer at pryde en gammel bryggeribygning, er nemlig tilbage hos rette ejermand mandag.

– Jeg har det stående her ved siden af mig, lyder det glædestrålende fra Henrik Herold, da Newsbreak.dk har ham i røret.

Flere Randers-borgere har henvendt sig vedrørende skiltet, som på mystisk vis var blevet fjernet og har været forsvundet i flere dage.

Bygningen, hvor skiltet normalt hænger, har huset det gamle bryggeri Thor – deraf navnet – hvor der engang blev brygget øl. Men nu tilhører den gamle bryggeribygning Randers Regnskov-direktøren, som for længst har fået overdraget skødet. Han bruger bygningen som depot og garage.

Kæmpe misforståelse

Der har hersket stor mystik omkring det forsvundne Thor-skilt. En efterlysning har været delt vidt og bredt i medier og på Facebook siden søndag, hvilket Newsbreak.dk tidligere har fortalt.

Thor-skiltet er ikke et skilt, som er nemt at pille ned og stikke afsted med. Det er cirka 1 x 1 meter og skal afmonteres med en del skruer.

Så derfor vakte det stor undren hos Randers Regnskovs direktør, at skiltet pludselig var væk. For hvem havde mon snuppet det?

Men nu er mysteriet opklaret. Der viser sig at være sket en kæmpe misforståelse.

– En mand kontaktede mig. Han havde været hejst op med en kran og fjernet Thor-skiltet på vegne af ejendomsadministrationen i Randers Kommune, fortæller Henrik Herold.

Kommunen havde bare ikke lige overvejet, at det nok var en beslutning, som de burde vende med bryggeribygningens og skiltets nye ejer.

– Ørerne var vist røde i kommunen, bemærker direktøren.

Bekymret kommune

Randers Kommune var altså de skyldige. Men de havde dog gode intentioner.

Mange interesserede havde nemlig henvendt sig til kommunen med forespørgsler om at købe det gamle bryggeri-skilt. Eftersom det var i så høj kurs, var de bekymrede for skilt-tyveri.

Derfor besluttede de at tage skiltet ned – men altså uden at forhøre sig hos Henrik Herold.

Og lige siden, at Randers Regnskov-direktøren opdagede, at det var væk, har han faktisk netop troet, at det var blevet stjålet.

Hvordan misforståelsen er opstået, ved Henrik Herold ikke. Men han er glad for, at Thor-skiltet er tilbage, hvor det hører hjemme.

– Dette Thor-skilt er Randers-historie. Mange af Randers’ stoltheder er lukket ned eller flyttet. Men skiltet er et særligt kendetegn for Randers, og det er vi mange, som er stolte af.

Se billeder fra før og efter, at det famøse Thor-skilt forsvandt, i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu