ANNONCE

Særlig gruppe af smittede får nu ekstra hjælp

22. december 2020 18:18 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

-Vi står i en helt ekstraordinær situation i Danmark og i det danske sundhedsvæsen, og for at vi kan hjælpe de mest syge, så kommer vi i situationer, hvor vi må prioritere, siger Regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Særlig gruppe af smittede får nu ekstra hjælp
Formand i Danske Regioner og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V).Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

De store udfordringer landets østdanske sygehuse står med for tiden får Region Syddanmark til at reagere.

Regionen skriver i en pressemeddelelse, at Region Syddanmark hjælper hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland med at behandle patienter på en række områder.

Newsbreak.dk har tidligere skrevet, at der er 723 patienter indlagt med coronavirus covid-19 i Danmark, og at en stor del af disse skal findes på hospitaler i Region Hovedstaden.

Hjælpen kommer

På et pressemøde tirsdag lagde lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger op til at sende eksempelvis kræftpatienter til behandling i netop Region Syddanmark, og bønnen om hjælp er blevet hørt.

– Vi står i regionerne sammen om at tilbyde den bedst mulige hjælp til danskerne, og derfor er det også naturligt, at vi i Syddanmark træder til og hjælper med at løfte, når byrden er ved at blive for tung andre steder. Region Hovedstaden og Region Sjælland er kommet med et oplæg til, hvordan vi bedst kan hjælpe dem, og vi sætter os nu sammen og finder en løsning, siger Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i pressemeddelelsen.

Antallet af indlagte med coronavirus covid-19 i Region Hovedstaden faldt fra den 21. til den 22. december fra 389 til 381, mens antallet af indlagte i andre regioner de seneste dage er steget.

Flere hjælper til

Region Syddanmark skriver i pressemeddelelsen, at de fire syddanske somatiske sygehuse, Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland, nu er klar til at tage imod patienter fra Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at man på den ene side ikke forventer, at den hjælpende hånd kommer til at få stor indflydelse på behandllingen af syddanske patienter. På den anden side kan det dog være, at enkelte operationer, der kan udskydes, bliver udskudt.

– Vi står i en helt ekstraordinær situation i Danmark og i det danske sundhedsvæsen, og for at vi kan hjælpe de mest syge, så kommer vi i situationer, hvor vi må prioritere. Selvom vi også kan mærke presset fra corona-pandemien, og vores medarbejdere yder en ekstraordinær indsats, så har vi været så heldige i Region Syddanmark, at vi indtil videre har kunnet følge med udviklingen. Men når digerne begynder at give efter andre steder, så skal vi også være klar til at hjælpe de mest trængende patienter på tværs af landet, siger Stephanie Lose i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu