ANNONCE

23-årig mand anholdt efter fangeflugt

5. februar 2020 12:00 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Info

Yderligere en person er blevet anholdt i sagen om fangeflugten fra psykiatrihospitalet i Slagelse.

En 23-årig mand er tirsdag blevet anholdt for sin rolle i fangeflugten, hvor bandelederen Hemin Dilshad Saleh blev befriet fra psykiatrihospitalet i Slagelse den 19. november 2019.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Kender hans rolle

Kort før klokken 13.30 blev den 23-årige mand anholdt i København uden dramatik. Manden er blevet anholdt for at have været en del af fangeflugten i Slagelse.

–  Vi kender forholdsvis præcist den pågældendes rolle under befrielsen af den indsatte bandeleder på psykiatrihospitalet, fortæller politiinspektør Kim Kliver.

Han fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Næstved onsdag formiddag.

Med den 23-årige har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt fem personer, der har deltaget i fangeflugten.

Pønsede på flugt

Efter fangeflugten fra den psykiatriske afdeling anmodede Justitsministeriet om, at der blev lavet en redegørelse for episoden.

Redegørelsen blev offentliggjort mandag, efter at Rigspolitiet, Rigsadvokaten og Direktoratet for Kriminalforsorgen sammen havde gransket omstændighederne omkring den dramatiske flugt.

I redegørelsen kom det frem, at Hemin Dilshad Saleh var flugttruet under indlæggelsen, og at den psykiatriske afdeling havde problemer med ham.

Affyrede skud

Efter fangeflugten blev det offentligt kendt, at to pistoler blev smuglet ind i en kageæske af personer, der kom for at besøge den indlagte bandeleder. Men i forbindelse med redegørelsen er der kommet flere detaljer frem om flugten.

Detaljerne omhandler blandt andet, hvordan sygeplejerskerne, der overværede flugten, blev behandlet.

– Pistolerne blev rettet mod sygeplejerskerne, samtidig med at der blev sagt: ”Vi skal ud, vi skal ud, I skal lukke os ud”, eller lignende, hvorpå de forlangte, at sygeplejerskerne smed deres alarmer, lyder det i redegørelsen ifølge DR.

Der blev affyret flere skud mod gulvet, inden bandelederen blev befriet.

Hemin Dilshad Saleh nåede at være på flugt i to måneder, inden han i januar blev anholdt i Spanien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu