ANNONCE

231 skoler forsvinder efter sammenlægninger

12. januar 2012 07:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
231 skoler forsvinder efter sammenlægninger
Billede mangler

Når det nye skoleår ringer ind på landets folkeskoler i august, kommer eleverne til at have flere klassekammerater, og mange vil skulle starte på en ny skole.
En opgørelse fra Kommunernes Landsforening viser nemlig, at mere end hver syvende skole er blevet lukket i skolesammenlægninger set over en toårig periode. Det drejer sig om i alt 231 folkeskoler. Det skriver Jyllands-Posten.
Kommunernes Landsforening forudser, at tendensen vil fortsætte.
Kommunerne vil i 2013 svinge sparekniven for at barbere 700 mio. kroner af skolernes budget. Nedskæringerne er en del af en spareplan på i alt 3,3 mia. kroner.
Nedskæringerne har gjort forældre bekymret, skriver JP.
“Når man slår skoler sammen og rykker rundt på eleverne, er det alene en øvelse, der skal bringe elevtallet så tæt som muligt på de maksimale 28. Og det er alt for mange,” siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, til Jyllands-Posten.
Kommunernes formand mener til gengæld, at sammenlægningerne er en bedre løsning i det lange løb.
“Det er en meget markant omlægning, hvor klasser med 8-10-12 elever forsvinder og erstattes af klasser med 20-25 elever. Det gør ondt, men når sårene er slikket, giver det bedre undervisning,” siger Jan Trøjborg (S), formand for Kommunernes Landsforening.
Kilde: Jyllands-Posten

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu