ANNONCE

Sådan rammer krav om mundbind studerende

23. oktober 2020 20:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Med de nye restriktioner skal studerende bære mundbind på uddannelsesstedernes fællesarealer frem til 2021.

Sådan rammer krav om mundbind studerende
Fra torsdag 29. oktober skal studerende på alle uddannelsesinstitutioner delvist bære mundbind. Ikke til holdundervisning, men for eksempel i kantinen og på gangene. Foto: Scanpix.

Nu skal studerende på alle uddannelsesinstitutioner bære mundbind eller visir, når de bevæger sig rundt på fællesarealer eksempelvis i kantinen eller på gangene.

Det fremgår af de opdaterede retningslinjer, som træder i kraft 29. oktober og varer foreløbigt frem til 2. januar 2021.

Kravet om mundbind gælder ikke, når de studerende deltager i undervisning og uddannelsesaktiviteter i klasse- og holdlokaler, værksteder, klinik og laboratorier.

SF vil have, at uddannelserne kan dele mundbind ud gratis til elever, og Sundhedsstyrelsen skal hjælpe med at sikre det.

– Vi skal holde fast i, at alle unge skal have adgang til uddannelse. Vi vil ikke have brugerbetaling på uddannelse i Danmark. Derfor skal mundbind også være gratis. For selv om det kan se ud som en lille udgift, så er det en ekstraudgift, som kan holde eleverne hjemme. Det må ikke ske, siger Astrid Carøe, der er uddannelsesordfører hos SF.

Undervisere med visir eller mundbind

Undervisere, der underviser i mere end to klasser eller hold på en dag, skal også bære mundbind eller visir.

Mandag træder et forsamlingsforbud på ti personer i kraft. Det gælder dog ikke for eksempelvis undervisning eller eksamen, hvor fysisk fremmøde er nødvendigt.

Myndighederne anbefaler, at studieture og arrangementer, der primært har et socialt formål, aflyses.

Fra mandag er der også en række andre steder, hvor man skal bære mundbind. I udgangspunktet bliver det sådan, at går man ind i en bygning med offentlig adgang, skal man iføre sig et mundbind.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu