ANNONCE

235 afviste studerende optages alligevel

2. august 2012 19:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
235 afviste studerende optages alligevel
Billede mangler

En computerfejl giver nu en håndsrækning til 235 ansøgere til videregående uddannelser, der egentlig har fået afslag på optagelse på deres ønskede studie.
De bliver nemlig alle optaget alligevel, oplyser uddannelsesministeriet, der på grund af fejlen har valgt at udvide antallet af studiepladser med 235 og samtidig 108 stand-by-pladser – eller hvad der svarer til en udvidelse på mindre end en procent.
De berørte kommende studerende har alle haft et karaktergennemsnit under det adgangsgivende.
Ender det adgangsgivende karaktergennemsnit til en uddannelse eksempelvis på 9,7, kan der være et antal overskydende pladser, som der i så fald trækkes lod om blandt ansøgere med gennemsnittet 9,6.
Fejlen er opstået i en delproces i it-systemet, der understøtter den koordinerede tilmelding. På uddannelser med grænsekvotienter vil der som regel være en række ansøgere med nøjagtig samme karaktergennemsnit, som ikke alle kan blive optaget.
Det er i adgangsbekendtgørelserne for de berørte videregående uddannelser fastlagt, at pladserne til denne gruppe skal tildeles ved lodtrækning blandt ansøgerne med samme grænsekvotient.
It-systemet har ikke foretaget denne udvælgelse korrekt. Fejlen er med det samme blevet rettet og samtlige berørte ansøgere identificeret og har altså alle fået optagelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu