ANNONCE

24-årig Oscarvinder fylder 75

21. november 2020 07:33 | Af: Ritzau Fokus

Skuespillerinde Goldie Hawn lænede sig ikke tilbage, efter hun allerede i 1970'erne havde fået sit gennembrud. Den 21. november fylder hun 75 år.

24-årig Oscarvinder fylder 75
I 2017 vendte skuespillerinde Goldie Hawn tilbage til det store lærred i komediefilmen "Snatched". Inden da havde hun medvirket i talrige filmsuccesser som "The First Wives Club" og "Private Benjamin" (Arkivfoto). - Foto: Mario Anzuoni/Scanpix.

Hvis man har set amerikanske komedier fra 1980’erne og 90’erne, er der en god chance for, at særligt en skuespillerinde er dukket op igen og igen.

Hendes navn er Goldie Hawn, og gennem de to årtier var hun med i et hav af populære komediefilm.

Her kan blandt andet nævnes succeser som “Private Benjamin”, “Death Becomes Her” og “The First Wives Club”.

I sidstnævnte vælger Hawns karakter sammen med to veninder at tage hævn på deres eksmænd, som alle har forladt dem til fordel for en yngre model.

Gennembruddet for Goldie Hawn, som fylder 75 år den 21. november, kom dog længe, inden disse filmsucceser så dagens lys.

Det var nemlig rollen som den selvmordstruede Toni Simmons i filmen “Cactus Flower”, der gjorde, at hun som bare 24-årig vandt den eftertragtede Oscar for bedste kvindelige birolle ved uddelingen i 1970.

Ikke nok med, at hun det år kunne gå hjem med den gyldne statuette, så gav rollen hende også en Golden Globe.

Med en Oscar og en fast rolle i sketchshowet “Laugh-In” var Goldie Hawn for alvor blevet et kendt ansigt i starten af 1970’erne.

– Det var en meget underlig tur, et hurtigt spring til stjernestatus. Jeg var uafklaret og vidste ikke, hvor jeg var på vej hen, har hun sagt i et interview med The Guardian.

Tilbage til lærredet

Efter Hawn i 15 år havde nydt sit otium, vendte hun i 2017 tilbage til biograflærredet i komediefilmen “Snatched”.

Her spiller hun moren til karakteren Emily Middleton, og sammen tager de to på en rejse til Sydamerika.

Det går dog grueligt galt for både mor og datter, som bliver kidnappet under ferien.

Privat er Goldie Hawn kæreste med skuespilleren Kurt Russell.

Sammen har parret sønnen Wyatt Russell. Derudover har Hawn to børn fra et tidligere ægteskab, Oliver og Kate Hudson. De er begge succesfulde skuespillere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu