24 dræbt i kampe mellem Sudan og Sydsudan

10. februar 2013 00:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
24 dræbt i kampe mellem Sudan og Sydsudan
Billede mangler

Mindst 24 er blevet dræbt i nye kampe i grænseområdet mellem Sudan og Sydsudan, skriver Reuters.

 

En talsmand for den sydsudanesiske hær siger lørdag, at hans soldater dræbte syv oprørere, der havde krydset den omstridte grænse mellem de to lande.

Den sydlige hær erobrede desuden et sudanesisk militærkøretøj, som blev brugt i kampe omkring Obed i den nordøstlige del af landet, fortæller talsmanden.

På den sudanesiske side af grænsen anklager oprørere fra Det Sudanesiske Folks Befrielsesfront soldater fra Sydsudan for at stå bag et angreb på en landsby, hvor 17 civile blev dræbt.

De to nabolande kom tæt på krig i april sidste år i de værste uroligheder siden den sydlige del opnåede uafhængighed i 2011 efter en fredsaftale, der gjorde en ende på årtiers borgerkrig.

I september enedes de to lande om at sætte en stopper for voldshandlingerne ved at trække begge landes hære væk fra grænseområdet og at genoptage samarbejdet om olieeksporten. Men ingen af parterne har levet op til aftalen og begge sider anklager hinanden for at støtte oprørsstyrker.

Den Afrikanske Union er i næste uge vært for en ny runde forhandlinger mellem de to parter, der skal munde ud i en aftale om en bufferzone mellem de to lande, som er en betingelse for, at Sudan vil genoptage olieeksporten.

Sydsudan stoppede olieproduktionen efter en tvist med regeringen i den sudanesiske hovedstad Khartoum om prisen for at lede olien gennem Sudan. Olieeksporten er af afgørende betydning for begge landes økonomi.

Den Afrikanske Union har to gange tidligere hjulpet Sudans præsident Omar Hassan al-Bashir og hans sydsudanesiske modpart Salva Kiir med forhandlinger, som endnu ikke har vist tegn på fremskridt.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu