ANNONCE

244 kilometer i timen kan koste vanvidsbilist en tur i brummen

18. august 2016 12:35 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En 35-årig mand står til at miste både frihed og kørelejlighed

244 kilometer i timen kan koste vanvidsbilist en tur i brummen
En 35-årig dansker står til at miste kørekortet, få en gigantbøde og en tur i fængsel, efter at han blev målt til at køre 244 kilometer i timen. Foto: Colourbox.

Natten til lørdag blev en 35-årig mand i sin Audi målt til at køre 244 kilometer i timen. På en landevej! Strækningen, manden kørte på, ligger i Odder-området, og da Newsbreak.dk beskrev sagen første gang, var der nogen tvivl om, hvad straffen egentlig skulle være for at køre så for stærkt. Hastigheden var nemlig så høj, at politiets bødeblok ikke umiddelbart har et fastsat beløb stående. Politikommissær og operativ leder af færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi Amrik Singh Chadha fortalte i weekenden, at bøden snildt kunne løbe op i 12.000-14.000 kroner.

– Men det er jo en overskridelse på 204 procent. Jeg tror ikke, at jeg kan se bøden i de officielle papirer, sagde Amrik Singh Chadha dengang til Newsbreak.dk.

Foruden den høje bøde, kan den 35-årige mand også være helt sikker på at miste kørekortet, men nu viser det sig, at han ovenikøbet måske skal en tur i fængsel for sin færdselsforseelse. Det skriver Århus Stiftstidende.

– Hvis man kører 244 km/t på en landevej, hvor man må køre 80 km/t, er der tale om en så eventyrlig grov kørsel, at politiet vil undersøge alle muligheder for både frihedsstraf og konfiskation af bilen. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger en af landets førende strafferetseksperter, professor Gorm Toftegaard Nielsen fra Aarhus Universitet i et interview med Århus Stiftstidende.

Straffelovens §252 handler om, at man kan straffes med indtil otte års fængsel, hvis man af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde er til nærliggende fare for nogens liv og førlighed.

Eftersom at manden kørte tre gange hurtigere, end han måtte, er der næppe nogen tvivl om, at han ville have haft mere end almindelig svært ved at standse op, hvis der pludselig skulle opstå en situation, hvor han var nødt til at bremse hårdt op. Og har der været andre mennesker med i bilen, eller har der været andre bilister på vejen, risikerer manden altså andet og mere end en kæmpebøde og en frakendelse af kørekortet.

–  Så høje hastigheder er selvfølgelig helt uacceptable, da de unge på den måde spiller hasard med både deres eget og andres liv, sagde Amrik Singh Chadha til Newsbreak.dk i weekenden. Her understregede han også, at en sådan hastighed hører til sjældenhederne. Heldigvis.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu