ANNONCE

25-årig død af politiskud

25. oktober 2020 20:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En 25-årig mand er død efter at være blevet skudt af politiet.

Den 25-årige mand, der lørdag blev ramt af flere skud affyret af politiet, er død under sin indlæggelse på Aarhus Universitetshospital, skriver B.T., der har fået oplysningen bekræftet af skudofferets familie. Den unge mand blev ramt af fem skud.

– Lige nu bliver han kørt til operation for at få lukket såret i maven, som bliver ved med at bløde, sagde mandens far til samme avis tidligere på dagen. Skudepisoden udspillede sig i Kaløvigparken i Rodskov udenfor Hornslet på Djursland.

Sagen er i øjeblikket i gang med at blive efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som det er standard i sager, hvor personer er blevet skudt af politiet. På myndighedens hjemmeside fremgår for nuværende en nyhed fra lørdag.

Det står, at myndigheden blev underrettet 12.48 lørdag. Altså kort efter, manden var blevet skudt. Det fremgår dog stadig, at manden er indlagt og i kritisk tilstand. Østjyllands Politi skriver dog på Twitter og bekræftet dødsfaldet.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil DUP udarbejde en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.

Politiklagemyndigheden søger desuden vidner til episoden, som kan bidrage med essentiel viden om politiets ageren i sagen. Vidner bedes kontakte Politiklagemyndigheden via e-mail: mail@politiklagemyndigheden.dk

Det skete der

Østjyllands Politi ville lørdag ikke udtale sig om sagen.

Politiet oplyste dog i en pressemeddelelse, at det kørte til Kaløvigparken lørdag klokken 11.19 efter at have modtaget en anmeldelse om en aggressiv knivbevæbnet mand, der opførte sig truende i området. Ifølge vores oplysninger var han bevæbnet med en machete-lignende kniv.

Betjentene på stedet indledte kontakt til manden, men situationen blev så tilspidset, at det blev vurderet nødvendigt at afgive skud mod manden. Han blev ramt flere steder på kroppen, og betjentene måtte yde livreddende førstehjælp, inden manden i ambulance blev kørt til et hospital. Han er i kritisk tilstand, skriver politiet, der har underrettet en enkelt pårørende.

– Den Uafhængige Politianklagemyndighed har overtaget sagen, som de altid gør, når politiet har affyret skud. Vi kan derfor ikke oplyse yderligere om den del af sagen for nuværende, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

På jorden ved Kaløvigparken lå desuden flere dåser peberspray, der tilsyneladende er blevet brugt mod den 25-årige.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu