ANNONCE

25 anholdt for voldelig demonstration: Politi finder gasmasker og kasteskyts

17. maj 2017 09:33 | Af: Matias Mortensen og Ritzau Fokus

I en koordineret indsats slog politiet til mod ti adresser, der har forbindelse til urolighederne 1. marts.

Politiet oplyser ifølge TV2 News, at der er beslaglagt partisansøm, 100 gasmasker, peberspray, kasteskyts og kemikalier i aktion efter urolighederne 1. marts i København.

Politiinspektør Mikael Wern fortæller på et pressemøde onsdag morgen, at man klokken seks slog til på ti adresser i København og “andre steder”.

De fleste af anholdelserne skete ved kollektivet Bumzen på Nørrebro. Her brugte politiet ifølge Ekstra Bladet blandt andet vinkelsliber og motorsav til at trænge ind i kollektivet.

Mikael Wern oplyste på pressemødet, at man efter aktionen har tilkaldt bygningsteknikere til ejendommen, da der var blevet lavet ændringer på bygningen, så politiet var i tvivl om den var sikker.

I alt er 25 personer blevet anholdt, og ni vil blive fremstillet i grundlovsforhør. Politiet vil anmode om lukkede døre, da man mener, at flere personer vil forsøge at modarbejde politiets arbejde.

De er alle sigtet for enten vold mod tjenestemænd, grov vold eller forstyrrelse af den offentlige orden, fortæller Mikael Wern ifølge TV2 News.

Mikael Wern fortæller, at man har valgt at bruge mulighederne i den nye såkaldte “respektpakke”, som tidligere justitsminister Søren Pind (V) i december 2016 fik vedtaget i Folketinget.

Pakken skærper straffene for sager, hvor der udøves vold og trusler mod personer i offentlig tjeneste i forbindelse med uroligheder.

Herudover gør de nye regler det muligt at sigte og siden straffe de måske få personer, der har anstiftet til opløb og vold for alle materielle skader, som urolighederne har medført.

– Vi har haft stor fokus på “respektpakken” og de nye redskaber, vi har fået med ændringerne i straffeloven, siger Mikael Wern ifølge TV2 News.

/ritzau/

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu